Две атрактивни състезания готви общинската управа в Белене за предстоящия

...
Две атрактивни състезания готви общинската управа в Белене за предстоящия
Коментари Харесай

В Белене готвят състезания по риболов и кулинария за Фестивала на Дунав

Две атрактивни надпревари готви общинската администрация в Белене за идния фестивал на река Дунав. По традиция той се организира на 29 и 30 юни.
Сутринта на първия ден ще стартира конкуренцията „ Улови рибката “. Задължителното изискване за участниците е да имат годни риболовни билети. Всеки играч ще има собствен бранш от речния бряг и ще може да лови с една въдица на плувка и една кукичка. Затова пък ще може да употребява неограничени количества примамка и подхранки. Регламентът планува уловената риба да се съхранява в живарници, до момента в който съдиите я измерят и отчетат. Накрая целият улов от надпреварата ще бъде върнат назад в Дунав. За спечелилите, естествено, ще има награди от общинската администрация.
В късния следобяд ще стартира надпреварата „ Беленска софра “. Участниците в него ще подготвят най-вече обичайни за района ястия от риба. Те сами ще си обезпечават нужните артикули, съдове и принадлежности. Готвенето ще е навън – с огън на дърва или на газ. Отборите могат да бъдат до петима души.
Председател на журито ще е началник Лео Бианки . Оценяването на ястията ще бъде по точкова система - от 1 до 10. Освен вкусовите качества, ще бъдат преценявани и методът, по който е поднесено ястието, и съществуването на риба в него.
Програмата на празника включва още детско утро край Дунав в Природен парк „ Персина “, осъществявания на фолклорни сформира и два концерта. Първият е на Поля Петрова и Тодор Върбанов, а вторият – на Кичка Бодурова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР