Двайсет и седем нови пистолета получи на официална церемония днес

...
Двайсет и седем нови пистолета получи на официална церемония днес
Коментари Харесай

Полицията в Бургас с нови пистолети

Двайсет и седем нови револвера получи на публична гала през днешния ден Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас. Десет от тях са " Валтер ", другите седемнайсет са от марката " Тейзър ". На церемонията участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, шефът на локалната полиция, старши комисар Калоян Калоянов, Марин Димитров, шеф отдел " Охранителна полиция и КАТ " и други

Пистолетите " Валтер " са предопределени за чиновниците на " Специализираните полицейски сили " към ОД на МВР-Бургас, седемнайсетте електропреносими " Тейзър " за чиновници от Районните ръководства в Бургаска област. С тях се възобновява оръжейната система в Министерство на вътрешните работи с по-нови и модерни късоцевни оръжия. 

Оръжието е модерно и положително, уточни основен комисар Петър Тодоров. Той съобщи, че полицейските чиновници заслужават да бъдат по-добре въоръжени, да бъдат по-добре облечени, да имат самочувствие като извършват служебните си отговорности.

Усилията ни ще бъдат ориентирани в тази тенденция - да въоръжим хората си със модерни средства, сподели Тодоров. Той осведоми, че всички полицейски дирекции ще получат нови револвери, като предпочитано ще получат профилираните звена - секторите за " Тактически дейности " и " Специализираните сили ", по-късно ще се пристъпи и към останалия състав. 

Надяваме се да не бъде употребявано това оръжие, само че въпреки всичко чиновниците би трябвало да разполагат със модерно такова, с цел да могат по-ефективно да извършват своите отговорности, добави шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР