Двата основни сорта петрол в петък се търгуват разнопосочно –

...
Двата основни сорта петрол в петък се търгуват разнопосочно –
Коментари Харесай

Цената на Brent е стабилна, WTI поевтинява слабо



Двата съществени сорта нефт в петък се търгуват разнопосочно – Brent се търгува с малко покачване, а WTI – с нищожно намаляване. Двата съществени сорта приключват въпреки всичко седмицата с растеж, вследствие на данните са понижаване на борбата сред Съединени американски щати и Китай. Подкрепа на пазара в предходния ден оказаха изявления на формален представител на комерсиалното министерство на Китай, свързани с обещания страната да не дава отговор безусловно с ново нарастване на вносни мита, без значение от оповестените ограничения от президента на Съединени американски щати през предходната седмица.

Данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати в средата на седмицата демонстрираха спад на запасите от нефт с 10 млн.барела, което се прави оценка като връх спрямо юни. Това се приема от специалистите като знак, че съглашението за ограничение на добива ОПЕК+ ще продължи да оказва въздействие върху понижаване на предложенията на пазара.

В момента вниманието на участниците на пазара е ориентирано към приближаващият източното крайбрежие на щата Флорида вихър „ Дориан “. Очакванията са, че Мексиканският залив няма да бъде обиден, само че въпреки всичко търговците наблюдават деликатно обстановката.

Стойността на октомврийския фючърс за петрола Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнището от 61,09 $ за барел, което е с 0,01 $ или с 0,02 % над цената при затварянето при предходната сесия. Според данните от търговията в четвъртък, договорите са от порядъка на 61,08 $ за барел, увеличавайки се с 0,59 $ или 0,98 %.

Фючърсът за WTI за октомври в границите на търговията на NYMEX поевтиня с 0,12 $ или 0,21 % - до 56,59 $ за барел. При предходната сесия договорът се усили с 093 $ или 1,67 % - до 56,71 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР