Двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта реагират разнопосочно, след

...
Двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта реагират разнопосочно, след
Коментари Харесай

Петролът се търгува разнопосочно


Двата съществени сорта нефт в четвъртък сутринта реагират разнопосочно, откакто в сряда възобновиха растежа си след издание на данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за повишението на запасите от горива в страната, сочат данните от търговията.

Тази заран цената на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се котира при цена от 72,79 $ за барел. Според данните за търговията от 18 юли цената на септемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се усили с 0,74 $ или 1,03 % - до 72,90 $ за барел.

Фючърсът за август за WTI на борсата на борсата в Ню Йорк NYMEX на тази заран се усилва с 0,68 $ – до 68,77 $ за барел. В сряда WTI в границите на търговията се намали даже до 68,21 $ за барел.

В четвъртък сутринта пазарът реагира на новата статистика за запасите от нефт в Съединени американски щати. Министерство на енергетиката на Съединени американски щати заяви в сряда, че комерсиалните ресурси от нефт в страната за предходната седмица са се нараснали с 5,8 млн. барела или с 1,4 % - до 411,1 млн. барела, макар предстоящото намаляване.

Освен това добивът на нефт в Съединени американски щати през предходната седмица се е нараснал със 100 хиляди барела дневно и за пръв път доближава 11 млн. барела дневно. Пазарът към момента прави оценка и данните на ОПЕК + за осъществяване на съглашението за ограничение на добива. В сряда на уеб страницата на ОПЕК бяха оповестени данните от министерската мониторингова комисия за наблюдаване на осъществяването на съглашението.
Според него, страните от картела и отвън него са постигнали равнище на осъществяване от порядъка на 121 % през юни 2018 година

През месец май осъществяването на съглашението от ОПЕК + е било 152 %. Следващата среща на комисията за мониторинг е планувана за август.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР