Двата основни сорта петрол увеличават темповете на ръст, а инвеститорите

...
Двата основни сорта петрол увеличават темповете на ръст, а инвеститорите
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават

Двата съществени сорта нефт усилват темповете на растеж, а вложителите са в очакване на възобновяване на световното търсене на нефт, сочат данните от търговията. На процедура цените и на двата сорта връща изгубените си позиции от предходната семица.

Фючърсите за юли за петрола вид Brent ICE Futures нарастват с 3,12 % или с 2,07 $ – до 68,51 $ за барел.

Юлските фючърси за петрола вид WTI (NYMEX) са на равнище от 65,95 $ за барел, повишавайки се с 2,37 $ или с 3,73 %.

Постепенното възобновяване на стопанската система и данните от имунизацията против ковид, както и разхлабването на ограничаващите ограничения въздействат като цяло позитивно върху котировките на петрола и поддържат оптимизма на търговците във връзка с вероятностите до края на годината.

Участниците на пазара наблюдават деликатно и новините във връзка с Иран. МААЕ и Техеран се договориха за продължение на инспекцията на организацията в Иран с още един месец. Преговорите по тази прекомерно значима тематика по един или различен метод се отразяват на динамичността на цените на петрола. Пазарът е в упованието им, само че наблюдаващите не считат, че това ще се случи задоволително бързо.

Влияние върху цените оказва и новината за появяването в Атлантическия океан на субтропичната стихия „ Ана “, макар че рискове не се чакат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР