Двата най-големи контейнерни превозвачи в света прекратяват съюза си с

...
Двата най-големи контейнерни превозвачи в света прекратяват съюза си с
Коментари Харесай

MSC и Maersk прекратяват съюза си през 2025 г.

Двата най-големи контейнерни превозвачи в света приключват съюза си предвид на разгарящото се яростно съревнование в международната търговия за превозване на артикули.

MSC (Mediterranean Shipping Company) и Maersk (A.P. Møller – Mærsk Gruppen), номер едно и номер две в промишлеността за контейнерни транспорти, се споразумяха в сряда да прекратят своя съюз през януари 2025 година, оповестява " Файненшъл таймс ".

" Прекратяването на алианса отваря пътя за двете компании да продължат да следват своите самостоятелни тактики ", уточни в взаимно изказване изпълнителните шефове на швейцарската и датската компании за контейнерни транспорти.

Те прибавиха, че " чакат с неспокойствие да продължи мощното съдействие през остатъка от интервала на съглашението ".

През предходната година швейцарската MSC изпревари датската Maersk като най-голямата компания за контейнерни транспорти в света и употребява неотдавнашния взрив на цените на товарите, с цел да започва стратегия за поръчка на нови кораби и закупуване на към този момент съществуващи кораби.

Под управлението на основния изпълнителен шеф Сьорен Тофт, някогашен старши управител в Maersk, частната компания на семейство Апонте - MSC се разрасна толкоз бързо, че през последните месеци анализатори допуснаха, че е надраснал алианса.

Двете компании дружно управляват две пети от всички морски транспорти, което дава на техния съюз мощ и опция да предлага на клиентите по-чести транспорти, в сравнение с би осъществила една корабна линия.

Maersk твърди, че краят на алианса дава отговор на неотдавнашната смяна в акцента на тактиката му, като датската компания в този момент се стреми да дава логистични услуги на клиентите от техния склад до крайния клиент. Датската група разкри са реализирането на няколко придобивания за милиарди долари, с цел да разшири наземния си логистичен бизнес през последните години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР