Дванайсетото издание на добре познатия и обичан от малки и

...
Дванайсетото издание на добре познатия и обичан от малки и
Коментари Харесай

Цирковият фестивал Мини арт фест с дебютно издание на морето

Дванайсетото издание на добре познатия и обичан от дребни и огромни фестивал за актуален и обществен цирк " Мини арт фест " ще има своето първо издание на българското Черноморие. Колоритното мултидисциплинарно събитие ще посрещне почитатели на цирковото изкуство и заниманията в атрактивния X Challenge Park в живописния черноморски град Царево от 16 до 21 август, научи ДУМА от Мартина Панайотова.

Организаторите са подготвили богата и впечатляваща стратегия с присъединяване на изявени интернационалните актьори от Европа, Мексико и България, като за пръв път ще бъдат показани и нови циркови дисциплини. Посетителите ще се насладят на въздушна акробатика - Китайски пой и клоунада, ще могат да вземат присъединяване в работилници по брейкденс, пой, жонглиране, акробатика и юнисайкъл. В програмата са планувани и интензивни петдневни акробатични и циркови тренировки, в които ще могат да се включат всички, които имат предпочитание да придобият нови познания и умения в цирковото изкуство.

Предвидена е специфична зона за ядене и свежи питиета, както и още доста изненади и интензивности на територията на атрактивния X Challenge Park.

Сред най-интересните имена тази година е италианският занаятчия на акробатиката Mistal, който ще показва уменията си със характерния цирков инструмент Китайски пой (с височина 5 метра).

Феновете на танците също няма да останат разочаровани, особено за " Мини арт фест " непосредствено от Мадрид идва едно от най-утвърдените имена от актуалната улична танцова сцена в Испания - брейкденс дуото " Umami ". То ще показва вещото си майсторство в известния танцов жанр, актьорите ще водят и уъркшоп по танци.

От далечно Мексико идват атрактивните Nandayapa Brothers. Те ще изнесат две представления - вечерно шоу и смешник театър. Братята Емилиано и Диего Нандаяпа са родени в фамилията на едни от първите актьори в уличния спектакъл в Мексико. Дуото се състои от трима, защото чаровната Сесилия Круз Лопез също е част от формата. Братя Нандаяпа приключват цирковото учебно заведение Nouveau clown institute в Барселона. Ексцентрични и занимателни, те употребяват както нетрадиционни пространства за своите представления, по този начин и театри и циркове. До този миг играят допълнително от 25 страни и не престават своето странствуване. Печелили са разнообразни награди от света на цирковата колегия в Латинска Америка.

Фестивалът се реализира с финансовата поддръжка на НФ " Култура ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР