Дванайсет известни български художници ще станат първите гости на „Тракарт

...
Дванайсет известни български художници ще станат първите гости на „Тракарт
Коментари Харесай

12 ученици на Светлин Русев откриват Тракарт Парк

Дванайсет известни български художници ще станат първите посетители на „ Тракарт парк “, който художникът Жорж Трак открива при започване на септември. Те ще вземат участие в пленер, който ще бъде открит на 6 септември и ще продължи една седмица.

Дванайсетте художници са от един випуск от класа на Светлин Русев и всички са приключили през 1991 година. Сред тях са имена като преподавателите в Националната академия проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева.

Другите участници са проф. Атанас Атанасов, Димитър Димов, Иван Хаджийски, Пламен Стефанов и пловдивчанинът Ангел Китипов. Жорж Трак също е випускник на този клас.



Проф. Ивайло Мирчев

Събитието ще стартира на 6 септември в „ Тракарт Парк “ на Асеновградско шосе. Това е първата демонстрация в парка, който Жорж Трак основава на 13 декара наследствена земя.



Проф. Десислава Минчева

Всеки от художниците ще получи по три платна метър на метър и ще има опция да рисува там със статив бои. Идеята е да се наблюдава до каква степен са се развили тези художници за последните 30 години.

На 13 септември в парка ще има разкриване на галерия с направените картини. Проектът е финансиран от фондация „ Пловдив 2019 “ и е част от „ Творческият Пловдив “ от програмата „ Наследство “.

Изложбата с направените в „ Тракарт Парк “ платна ще бъде показана в градските галерии на три други града – в Казанлък, Ловеч и в Поморие. Има непокътнати дати за тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР