Дванадесетото издание на най-големия фестивал за градска култура и музика

...
Дванадесетото издание на най-големия фестивал за градска култура и музика
Коментари Харесай

Лакеша Бенджамин ще закрие дванадесетия A to JazZ с най-богатата му програма досега

Дванадесетото издание на най-големия фестивал за градска просвета и музика у нас тази година слага акцент върху младото потомство музиканти от международната сцена. Лакеша Бенджамин е измежду най-нашумелите и динамични актьори сега и ще оглави последната фестивална вечер на 9 юли.

Тя смесва обичаен джаз с хип-хоп и соул, а през годините е свирила паралелно до митове като Стиви Уондър, Алиша Кийс, The Roots, Рашид Али, Крисчън Макбрайд и Грегъри Потър. Албумът Phoenix е четвъртият, най-дългоочакван и огромен план на Лакеша, който тя ще показа със своя квартет в България единствено месеци след излизането му. Тазгодишното издание на фестивала с повече от 50 актьори и четири дни музика от целия свят бележи най-богатата до момента програмата в историята на A to JazZ.

 Yavi
© A to JazZ festival

Yavi

Албумът Phoenix е метафора за родния град на Лакеша - Ню Йорк, гаснещ по време на пандемията, персонална отпратка към гибелта, която едвам не я застига през 2021 година, и мъчителен роман за проблемите на расизма, неравенството и бедността. Албумът е продуциран от носителката на " Грами " - Тери Лин Карингтън и включва звезден състав от посетители, измежду които Даян Рийвс и деятелят за цивилен права Анджела Дейвис. Седмици наред албумът оглавява джаз класациите, поставяйки Лакеша на корица в списанията Jazzwise и DownBeat.

В същата вечер Bobo & The Gang ще създадат извънредна предпремиера на новия си алманах от композиции, който ще излезе в края на годината. Новаторите от Clavexperience готвят запаметяващо се джаз - електро - импровизационно осъществяване, а Yavi ще открие вечерта със своята тайфа.

Пълната стратегия на A to JazZ 2023 е налична на, както и в формалните канали на A to JazZ във " Facebook " и " Инстаграм ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР