Дванадесетокласникът Красимир Баналиев грабна приза „Най-добър млад готвач“ на Българската

...
Дванадесетокласникът Красимир Баналиев грабна приза „Най-добър млад готвач“ на Българската
Коментари Харесай

Варненецът Красимир Баналиев стана най-добрият млад готвач

Дванадесетокласникът Красимир Баналиев сграбчи наградата „ Най-добър млад готвач “ на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
Варненецът впечатли журито на състезанието с неповторимите си кулинарни умения. Той показа тристепенно авторско меню, включващо пушена скумрия с с трици от череши, турниран глазиран морков и гел от бакла, агнешки франчрак /котлети, които не са нарязани/, сотиран и намазан с дижонска горчица в коричка от селски самун с български зелени билки и пюре от морков, към главното сервира мелиндзано /патладжан, селъри, лук и пипер с перли от домат/. Изборът му за десерт бе глазирана и фламбирана праскова с костилка от черен шоколад и свършек от малко златен прахуляк.
С това впечатляващо меню на тематика " Иновативна балканска кухня ", Красимир обра овациите на журито.
Конкурсът се организира в к.к. Св. Св. Константин и Елена на 26 и 27 септември в границите на конгрес „ Туризъм и кулинария”. 38-ма готвачи от цялата страна се съревноваваха в 4 категории: най-хубав готвач на БХРА за 2018 година, най-хубав сладкар на БХРА за 2018 година, най-хубав млад готвач на БХРА за 2018 година, най-хубав млад сладкар на БХРА за 2018 година
Събитието се провежда с поддръжката на Община Варна и Министерството на туризма. Председатели на журито за готвачите бяха Шеф Тони Иванов и Шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – Шеф Ради Стамболов. Конкурсът се реализира с поддръжката на началник готвачи Ивайло Иванов, Живко Димитров и Емилиян Василев. Регламентът бе направен от уредниците – БХРА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР