Дванадесет обезглавени тела бяха намерени след нападение на джихадисти миналия

...
Дванадесет обезглавени тела бяха намерени след нападение на джихадисти миналия
Коментари Харесай

Джихадисти обезглавиха десетки хора в Мозамбик

Дванадесет обезглавени тела бяха открити след нахлуване на джихадисти предишния месец против град Палма в северната част на Мозамбик, оповестиха източници от армията и от частна компания по сигурността. Телата са разпръснати пред хотел, в който десетки хора бяха потърсили леговище от джихадисткото нахлуване, написа БГНЕС.
„ Имаше 12 тела, всички бяха обезглавени, един от моите офицери беше там ”, съобщи за Агенция Франс Прес Лайонел Дайк, притежател на частната охранителна компанията Dyck Advisory Group, която оказва помощ на Мозабмик против екстремистите.
 Ислямисти желаят да вършат халифат в Мозамбик Ислямисти желаят да вършат халифат в Мозамбик
Ислямистка група, която тероризира Северен Мозамбик повече от две години, внезапно стана по-безсрамна и намерено разгласи задачата си да превъ...
Свързани с „ Ислямска страна ” групи започнаха координирана офанзива против Палма на 24 март, нападателите обираха здания и убиваха локални поданици, част от които избягаха в близките гори.
Близо 200 души, основно държавни чиновници и чужденци, работещи за локално газово находище, бяха приютени в плажния хотел Amarula Palma за няколко дни.
За убийството на първо време заяви в сряда държавната телевизия на Мозамбик, по-късно то бе доказано и от военния пълководец Чонго Видигал, който началник на интервенцията за възобновяване на контрола над Палма. Той съобщи по малкия екран, че ще бъде изпратен екип на криминалистите, който да разпознава жертвите. " Работи се по това, само че не знам по кое време ще дойде правосъдният екип ", сподели Видигал.
Град Палма се намира в богатата на газ провинция Кабо Делгадо в Мозамбик. Насилието там ескалира от 2017 година Досега са убити на 2600 души, а над 750 000 са избягали в други региони на Мозамбик.
 Кюрди арестували 53 джихадисти в бежански лагер в Сирия Кюрди арестували 53 джихадисти в бежански лагер в Сирия
Кюрдските сили обявиха, че са арестували 53 обвинени членове на групировката " Ислямска страна " в лагер в североизточна Сирия за жанр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР