Двамата заподозрени в отравянето на бившия агент Сергей Скрипал твърдят,

...
Двамата заподозрени в отравянето на бившия агент Сергей Скрипал твърдят,
Коментари Харесай

Заподозрените за отравянето на Скрипал се оплакаха, че животите им са разбити

Двамата обвинени в отравянето на някогашния сътрудник Сергей Скрипал настояват, че са единствено туристи. Александър Петров и Руслан Боширов проговориха пред съветската медия RT.

Те са упрекнати, че са пробвали да убият някогашния съветски сътрудник и неговата щерка Юлия с отровното вещество " Новичок ". Петров и Боширов признават, че посетили Солсбъри, където беше и самото нахлуване, само че са били там единствено за час, с цел да прегледат забележителностите, и след това са се прибрали в Лондон.

Двамата изрично отхвърлят да имат връзки с съветското разузнаване.

" Британските проверяващи разрушиха живота ни ", сподели Петров. Той описа, че двамата с Боширов са пристигнали във Англия на 2 март. На идващия ден отишли да се разходят в Солсбъри, само че не останали доста, тъй като всичко било покрито със сняг: " Намокрихме се и взехме решение да си хванем идващия трен към Лондон. На идващия ден - 4 март, се върнахме назад в Солсбъри ".

Те изрично отхвърлят да са носили със себе си " Новичок " или различен тип отрова. Боширов разяснява бутилката от парфюм на " Нина Ричи ", която беше приведена като доказателство от английските управляващи: " Не е ли неуместно естествени мъже да носят със себе си дамски парфюм? На митниците ревизират всичко. Те биха ни попитали, в случай че бяха видели дамски парфюм в багажа ни. Ние не сме носили със себе си сходно нещо ".

Той разкри, че с Петров се опасяват да излизат на открито и са уплашени за живота си и този на своите близки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР