Двамата премиери разговаряха по телефонМинистър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор

...
Двамата премиери разговаряха по телефонМинистър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Нетаняху пред Борисов: Засега израелските учени не успяват да разработят достатъчно надежден бърз тест

Двамата министър председатели разговаряха по телефон
Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Двамата водачи, които беседват за следващ път единствено в границите на месец, разискаха настоящата информация за разпространяването на COVID-19 и ограничения за справяне със болестта.

Във фокуса на диалога бе значимостта на надеждните диагностични способи и методите на лекуване, водещи до позитивни резултати при пациентите с ковид.

Нетаняху уточни пред Борисов, че към сегашния миг израелските учени не съумяват да разработят задоволително благонадежден бърз тест. До момента Израел всеобщо ползва PCR тестванията като само средство, доказващо заразяване с ковид. По думите на Нетаняху здравната система на Израел поставя огромни старания да обезпечи нужното количество бройки за тестване за популацията, само че при оглед на наличностите, в случай че има опция, такива ще бъдат изпратени на България.

„ COVID-19 е невиждано предизвикателство за света. Затова актуалният интервал изисква единение, взаимност и мощна отдаденост за спасяването на живота и здравето на жителите, както и за превъзмогване на социално-икономическите последствия от пандемията “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът срещна израелския си сътрудник с извършващата се метаморфоза в българската стопанска система в изискванията на пандемия. „ Наши компании създават защитни дрехи, които покриват извънредно високи условия за сигурност и надеждност. Те към този момент са при българските лекари, сестри, лаборанти и чиновниците, застанали на първа линия в битката против COVID-19 “, сподели министър председателят Борисов.

Министър-председателят означи, че в резултат на взаимните старания на българската просвета и бизнес за броени дни у нас бяха основани защитни очила и шлемове от най-голям клас. „ Капацитетът единствено в едно от предприятията е от по 200 000 броя месечно. Щом задоволим потребностите от значимите защитни средства в България, ще можем да помогнем и на други страни “, безапелационен бе министър председателят Бойко Борисов. По думите му въз основата на декларирания от компаниите потенциал у нас има опция за произвеждане на към 1 милион маски седмично.

В хода на диалога двамата водачи показаха вяра, че мобилизацията на международната медицина скоро ще даде резултат и COVID-19 ще се трансформира в преодолимо заболяване.

Друг акцент в диалога на Борисов и Нетаняху бе значимостта на приложените ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19. „ Само по този начин можем да опазим здравето на жителите ни, колкото и мъчно да ни е сега “, посочи българският министър председател. Пред Нетаняху Борисов акцентира, че редом с дейностите във връзка с опазването на здравето, държавното управление интензивно работи за подкрепяне на най-засегнатите браншове за превъзмогване на социално-икономическите последствия. „ Тук ще ни е необходим доста мощен отговор, с цел да може да си върнем предходния метод на живот “, уточни Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР