Двамата основни опоненти на израелския премиер Бенямин Нетаняху обявиха, че

...
Двамата основни опоненти на израелския премиер Бенямин Нетаняху обявиха, че
Коментари Харесай

Двамата главни съперници на израелския премиер сключиха предизборен съюз

Двамата съществени съперници на израелския министър председател Бенямин Нетаняху оповестиха, че са сключили избирателен съюз, с цел да го победят на предварителния парламентарен избор на 9 април, съобщи Агенция Франс Прес.

Бившият шеф на Генералния щаб на армията Бени Ганц и центристът Яир Лапид оповестиха в изказвания, че ще сформират обща листа, а при положение на победа ще се редуват на премиерския пост. Бени Ганц наскоро учреди партията си "Устойчивост за Израел ", която нормално се разказва като десноцентристка.

Яир Лапид е водач на центристката партия "Йеш атид " ( "Има бъдеще "), която сега има 11 депутати в 120-местния парламент. Според изследванията на изборните настройки тези двама политици са главните противници на Бенямин Нетаняху, който води в допитванията, макар че е разследван за корупция.

В партията на Бени Ганц членуват някогашните началници на генералния щаб Габи Ашкенази и Моше Яалон. Вторият е бил и министър на защитата.

Според анкетите Нетаняху и партията му Ликуд са любимци за тези избори. Остава обаче опцията генералният прокурор да разгласи преди 9 април желанието си да повдигне обвинявания против премиера в редица следствия за корупция, което може да повлияе на резултатите, означи медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР