Двамата обсъдиха подготовката на парламентарните избори, почистването на р. Марица

...
Двамата обсъдиха подготовката на парламентарните избори, почистването на р. Марица
Коментари Харесай

Областният управител се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров

Двамата разискаха подготовката на парламентарните избори, почистването на р. Марица и сполучливото завършване на новия Общ устройствен план на Пловдив

Община Пловдив ще спомага с всичко належащо за подготовката и естественото протичане на изборния развой. Това стана ясно след среща на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Общината ще обезпечи още веднъж пространства за 16 РИК – Пловдив град, чийто състав се чака да бъде избран от ЦИК до края на тази седмица. Ангажира се също да помогне с техника за разтоварване на машините за гласоподаване, както и с всичко в допълнение належащо.

Областният шеф разяснява с кмета Здравко Димитров и опасенията на „ Бизнеса за Пловдив “ за положението на коритото на река Марица на територията на региона и града. „ Като регионален шеф ще подхваща съответни стъпки за разчистване на реката, в частта, ангажимент на страната, само че е належащо да синхронизираме дейностите си с Община Пловдив, с цел да не се стигне до заплаха от високи води в границите на града “, съобщи Ангел Стоев. Здравко Димитров съобщи, че Община Пловдив е наясно с казуса и също работи за неговото решение. Той напомни, че при започване на 2021 година общината започва директна процедура по възлагане на цялостното разчистване на коритото и подсилване на подпорните стени, където те са компрометирани, само че процедурата бе прекъсната. „ Целта ни беше да създадем обективно пазарно изследване за цената на дейностите и правене на механически капиталов план “, разяснява кметът. В момента върви социална поръчка за проучване и планиране. Общата дължина на речното корито, което ще бъде обследвано, е 13 км.

Във връзка с завършването и окончателното приемане на новия Общ организационен проект на Община Пловдив, регионалният шеф пое ангажимент да спомага за ускорение хода по напредване на документите през всички районни държавни институции и министерства.

На финала на срещата кметът Здравко Димитров употребява опцията да предложения персонално регионалния шеф на тържествата по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празник на града – 6-ти септември и да разиска с него хода на подготовката им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР