Двамата биячи на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров ще

...
Двамата биячи на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров ще
Коментари Харесай

12 години затвор получиха биячите на таксиметровия шофьор от Манастирище

Двамата биячи на таксиметровия водач от Манастирище Венцислав Тодоров ще лежат в пандиза, реши правосъден състав на врачанския областен съд, управляван от магистрата Лидия Крумова.
Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха наказани на по 12 години зад решетките при първичен непоколебим режим. Отделно от това солидарно двамата дължат 30 000 лв. на Венцислав за породените му неимуществени вреди, както и 4 500 лв. за направените разходи по делото. Биячите получиха присъдите си поради заради закононарушение от 18 декември 2016, когато поръчват такси от дискотека в Козлодуй, след което вместо да платят курса си до село Хайредин, пребиват от пердах водача и се пробват да го удавят в язовира в село Ботево. Водоемът тогава бил заледен и за това подсъдимите влачили повече от километър разсъблечения водач на такси. Вследствие на нападението 23-годишният таксиджия е обезобразен и в потрес, с тежка мозъчно-черепна контузия. Тодоров оцелява, тъй като го открива ловджия, обикалящ региона и безусловно му избавя живота.
Двамата обвинени, които бяха задържани броени дни след зверството, изкараха 8 месеца в следствения арест и макар че по закон може да търкат наровете 3 пъти повече, бяха освободени с позволение на държавното обвиняване.
Докато чакат да бъдат изправени пред съда обаче двамата правят и други закононарушения. Евстати изнасилил малолетно момиче на 24 октомври т.г., поради което бил задържан от районния съд в Козлодуй. Милен пък беше оправдан след изтърпяване на наказване по друго закононарушение и съглашение, подписано с прокуратурата.
Решението на врачанския областен съд може да се апелира в 15-дневен период пред Софийски апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР