Двама загинали, 30 ранени и масови разрушения предизвика силното земетресение,

...
Двама загинали, 30 ранени и масови разрушения предизвика силното земетресение,
Коментари Харесай

Двама загинали и разрушения от силното земетресение в Перу

Двама починали, 30 ранени и всеобщи опустошения провокира мощното земетресение, блъснало Перу през вчерашния ден. Трусът от осма степен по скалата на Рихтер е раздрусал елементи от Перу, Еквадор, Венецуела и Колумбия, оповестява Агенция Франс прес.

 © БГНЕС
Епицентърът е бил в рядко обитаем регион на Амазония, само че земетресението се е усетило и в други елементи на страната.

Земетресението е блъснало в 2,41 ч. (7,41 ч. Централно гринуичко време). Няколкостотин здания са разрушени или развалени, а 15 перуанци са ранени.

Земетресението е най-силното от 12 години, съобщи перуанският президент Мартин Вискара, добавяйки, че е блокирало пътища, развалило мост и е съборило къщи.

" Това е земетресение, засегнало цялата перуанска джунгла, " сподели той.

В отчетите се споделя, че 15 души са били ранени и в Еквадор, където се оповестява за спирания на тока в някои елементи на басейна на Амазонка. Перуанските медии оповестиха, че трусът се е усетил и в елементи от Колумбия и Венецуела.

Перу се намира на по този начин наречения Огнен пръстен, обикалящ Тихоокеанския басейн и създаващ причина за чести трусове и вулканични изригвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР