Двама униформени служители на Съдебна охрана са били в 07:30

...
Двама униформени служители на Съдебна охрана са били в 07:30
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Пратиха двама униформени от Съдебна охрана в дома ми

Двама униформени чиновници на Съдебна защита са били в 07:30 ч. в сряда сутринта в дома на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това заяви тя в Народното събрание.

“Днес сутринта, в 07:30 ч., в дома ми пристигнаха двама униформени от Съдебна защита, а те по закон извършват наложително довеждане. Прокуратурата се опита се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи от решения на нашите групови органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията, по време на Националния съвет ”, изясни Нинова. Тя посочи, че не знае дали това има връзка със срещата на Българска социалистическа партия с основния прокурор Иван Гешев във вторник.

Лидерът на левицата означи, че прокуратурата е разширила обсега на лицата, към които демонстрира интерес.

“Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на Българска социалистическа партия. Принуждават ме за следващ път аз да връчвам призовки на членове на партията за разпит. Има текст в закона, който споделя, че призоваването може да стане и през шеф, само че да обърна внимание на господа прокурорите, че ръководител на партия не е шеф на членовете на партията. Така че няма да извърша и това напътствие – да връчвам призовки на членове на Националния съвет, които би трябвало да изясняват за какво Кирил Добрев не е позволен на съвещание на Народно събрание, на което той присъстваше ”, прецизира Нинова.

Тя заяви, че са сезирани посланиците на европейските страни, както и инспектората на Висш съдебен съвет за дейностите на прокурора.

“Искам да кажа и нещо друго – през вчерашния ден не получихме нито един логичен отговор кои са политиците, които с получавали пари в чували от КТБ. Има ли обвинителни актове, ще се стигне ли до внасяне в съд и до неоправдателни присъди за избраните от АДФИ и Сметна палата като измами строителство на тръбопровод в Перник, избраните като закононарушения изхарчените пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали от преди пет години за осъществени престъпления и обири. Нито един логичен отговор. Но прокуратурата е решила, че през това време би трябвало да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия ”, отбелязва още тя.

Нинова е безапелационна, че по този метод “няма да позволим да слагат Българска социалистическа партия на колене по който и да е въпрос ”.

на 3 октомври поради тъжба на Кирил Добрев, който беше изключен от партията.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР