Двама украински войници са убити в боеве с проруските сепаратисти

...
Двама украински войници са убити в боеве с проруските сепаратисти
Коментари Харесай

Двама бойци на Киев убити в Източна Украйна

Двама украински бойци са убити в боеве с проруските сепаратисти в Източна Украйна, оповестиха управляващите в Киев и още веднъж упрекнаха Русия, че струпва десетки хиляди бойци покрай границата, съобщи Франс прес.

Украйна се притеснява, че Русия търси претекст да я нападне и упреква Москва, че е съсредоточила над 80 000 бойци покрай източната й граница и в анексирания през 2014 година Крим - към 41 000 при източната граница и 9 000 подкрепление към към този момент разположените в Крим 33 000.

Русия твърди, че Киев приготвя нахлуване против бунтовниците и заплашва да се притече на помощ на популацията в Източна Украйна.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще се срещне на следващия ден в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг поради напрежението по границата с Русия. След това Кулеба ще взе участие в съвещание на комисията НАТО-Украйна. Тези дни в Брюксел се чака да води диалози и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

В сряда Йенс Столтенберг ще се срещне с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. Една от тематиките на диалозите им ще е ситуацията в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР