Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само

...
Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само
Коментари Харесай

Чистачката да подгони парламента и Темида

Двама убийци излизат от парадния вход на пандиза, подгонени единствено от чистачката. Предполагам, че тя е употребила единственото си налично оръжие - метлата. И тъкмо в това е ключът за решението на неуместната обстановка, която царува в покоите на българската Темида и на законодателите, които разписват проекта за деяние. 

Леля Хриси сподели хъс, безрезервност и героична неизбежност в името на справедливостта и закона -  все качества, безусловно непознати на политическия ни хайлайф. Затова тя е точният човек с точния инструментариум, който може да извърши отлаганата трийсетина години правосъдна промяна. Просто би трябвало да връхлети със същия хъс, безрезервност и неизбежност в същите тези палати на Темида и да развърти метлата. Като за начало.

Защото там има доста неща за измитане - живи, полуживи и мумифицирани. Подвластни на логичност, която може да ошашави жителя, неосведомен в правните науки. Който се пита: по какъв начин може да сееш кръв, смут и трупове и да не ти пожънат по пет присъди по 100 години без право на обжалване. По щатски модел, щом европейският не разрешава смъртното наказване. И в случай че не е направено, какви са били претекстовете? А какъв брой се поставят за бити служители на реда, на които сякаш би трябвало да разчитаме да не ни бият?

Защо затворените бандити могат да си доставят всички разновидности на техниката, нужна за връзка с незатворените бандити и за обработка на очевидци. Защо наказани постоянно изтърпяват присъдата си на екзотични острови в жанр " братя Галеви ", и кое е предпазеното на предпазените очевидци. Заради " човешка неточност " ли, както споделя Цачева, се осъществя едно толкоз смело бягство от зандана? Не, дава отговор си непосветеният жител, човешка неточност може да бъде назначението на правосъдния министър, другото е закононарушение.

Гражданинът може да си отговори на другите въпроси, неприятното е, че в един миг ще се извърши с революционна обстановка и самичък ще хване метлата.

Затова по-добре е с нея да работи експерт: може и да е самоотвержената чистачка в пандиза.

Като начало.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР