Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са провели срещи на

...
Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са провели срещи на
Коментари Харесай

Прокурори проведоха срещи на високо ниво в ОАЕ за екстрадирането на Божков

Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са провели срещи на високо равнище по отношение на изгонването на предприемача Васил Божков от Обединените арабски емирства. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се организира акция против битовата престъпност.

„ По случая с Васил Божков българската страна и българската прокуратура са създали всичко, което зависи от тях и в този момент нещата са в ръцете на Обединените арабски емирства “, разяснява Иван Гешев.

Главният прокурор разяснява и дебатите за промени в Конституцията, които целят да лимитират пълномощията на държавното обвиняване.

Според Гешев избрани политически кръгове желаят слаба и неработеща прокуратаурата и по тази причина желаят да блокират активността й посредством законодателни промени.

„ Оттук нататък има една гранична линия. От една страна са хората и техните ползи, които ние считаме да пазиме. Интереси за сигурност, успокоение и ред. От другата страна са ползите на нарушителите и олигарсите. Политиците без значение кои са те, президента, министър-председателя, депутати би трябвало да изберат от коя страна ще застанат “, сподели още основният прокурор. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР