Двама победители излъчи за първи път най-старото частно състезание по

...
Двама победители излъчи за първи път най-старото частно състезание по
Коментари Харесай

Две първи места излъчи финалът на CodeIT 2018-2019

Двама спечелили излъчи за първи път най-старото частно съревнование по програмиране, CodeIT.bg. Деветокласникът в природо-математическата гимназия в Гарбово, Мартин Копчев и Антъни Господинов , 11 клас в ПМГ " Атанас Радев " и Школа по информатика „ Шикови “, гр. Ямбол завоюваха първото място в 19-то издание на състезанието. Победителите бяха отличени на публична гала в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ Конкурсът се провежда от софтуерна компания Мусала Софт под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

За поредна година надпреварата събра едни от най-блестящите млади гении в София. През сезона участваха над 200 състезатели от 17 страни, измежду които Сърбия, Хърватска, Украйна, Румъния, Северна Македония, Египет, Индия, Република Южна Африка, Иран, Русия и други

До финала доближиха дванадесет състезатели от главното и петима от младежкото CodeIT класиране.

Грамоти и награди на всички финалисти бяха връчени от  университетски,  институционални и бизнес сътрудници на надпреварата. Победителите бяха наградени от Красимир Манев – почетен ръководител на журито в състезанието, една от водещите фигури в ИТ културата в България и по света и един от създаетлите на еJOI – Младежката олимпиада по информатика. „ CodeIT е част от консистентната политика на Мусала Софт за вложения в обучение. Състезанието има обичаи в България и печели все по-голяма известност отвън рамките на страната. За нас и сътрудниците ни срещата с най-талантливите в спортното програмиране е ентусиазъм. Щастливи сме, че сме част от тяхното развиване като бъдещи международни софтуерни водачи. “, показа Елена Маринова, президент на Мусала Софт и водещ на церемонията.

Традиционно всяка година финалистите в Международния конкурс по програмиране CodeIT имат опцията да се срещнат с прочут гуру на спортното програмиране. Специален посетител тази година е Скот Ву от Съединени американски щати, приключил Харвард, троент златен медалист на IOI, а през 2014 година печели първо място в олимпиадата. Скот Ву връчи премията на спечелилият в CodeIT Junior.

Ето и класирането на всички участници във финала:

1 място :  Мартин Копчев (Габрово, България)

 

1 място: Антъни Господинов (Ямбол, България)

 

3 място: Алекса Плавшич (Крагуевац, Сърбия)

4 място: Душко Обрадович (Сомбор, Сърбия)

5 място: Иво Карагьозов (Варна, България)

6 място: Виктор Кожухаров (Русе, България)

7 място: Виктор Лучич (Сомбор, Сърбия)

8 място: Даниел Данаилов (Ямбол, България)

9 място: Андрей Орап (Кременчук, Украйна)

10 място: Румен Михов (Ямбол, България)

11 място: Андон Тодоров (Благоевград, България)

12 място: Слави Георгиев (Русе, София)

Класиране CodeIT Junior 2018-2019:

1 място: Юлиян Славчев (София, България)

2 място: Кръстан Драганов (София, България)

3 място: Неманя Майски (Сомбор, Сърбия)

4 място: Дениз Потурлиев (Плевен, България)

5 място: Атанас Димитров (София, България)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР