Двама педофили от Дупница са задържани през тази седмица, съобщи

...
Двама педофили от Дупница са задържани през тази седмица, съобщи
Коментари Харесай

Хванаха педофили в Дупница, примамили 13 момичета

Двама педофили от Дупница са арестувани през тази седмица, заяви комисар Явор Колев от ГДБОП.

Единият от тях с подправен фейсбук профил примамил 13 девойки на възраст сред 11 и 13 години. С няколко от тях е злоупотребявано полово, заяви БНР.

Профилът му е закрит, само че при задържането в телефона му е открит нов профил с контакти на деца от всички краища на страната. Явор Колев взе участие в образование на родители за онлайн сигурност. Пред тях той призна, че празноти в законодателството пречат педофилите да се наблюдават, откакто изтърпят наказванията си.

Комисарят даде образец със хванат и наказан през 2004 година педофил. Той изтърпял наказването си, а скоро инцидентно се схванало, че държи детски парти-клуб. „ Няма да споделям кой е този детски парти-център. Може да го намерите доста елементарно в интернет. Рекламно лице на този детски парти-център е прочут български артист “, сподели Колев.

В България няма указател на наказаните за педофилия. „ В други страни, когато един подобен човек се реалокира, той осведоми съответните полицейски органи и се знае къде е и с какво се занимава. Няма достъп до деца, няма право да приближава деца, няма право да се занимава с деца “, изясни комисарят.

По думите му педофилът нормално е мъж на възраст сред 20 и 50 години с положително обучение и метод на живот. Обикновено се стреми да работи с деца или покрай тях. Жертвите нормално са на възраст от 8 до 16 години. Те биват набелязвани посредством обществените мрежи и платформи, ютюб, когато дават подробна информация за себе си.

Стига се до примамване във видеокомуникатори, където са склонявани да реализират полови дейности. После биват изнудвани, че в случай че не продължат да снимат, видеата ще се разгласяват. Колев предизвести, че педофилите нормално са в детските платформи: „ Това, че детето ви е в jivotno.com или в някаква друга игра, не значи, че там няма педофили. Напротив. Те са там. Педофилите няма да ги намерите в порносайтовете “.

Съветът на Явор Колев е родителите да се интересуват какво вършат децата им: „ Какво през днешния ден се е случило с тях в интернет, какви места посещават, какви профили са си разкрили, кой се е свързал с тях, защо са си говорили “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР