Двама от великаните в модерната история на снукъра Нийл Робъртсън

...
Двама от великаните в модерната история на снукъра Нийл Робъртсън
Коментари Харесай

Робъртсън надви Тръмп в най-великия финал на UK Championship

Двама от великаните в модерната история на снукъра Нийл Робъртсън и Джъд Тръмп предложиха един от най-драматичните финали в шампионат от " Тройната корона ", който сте виждали и за който ще слушате занапред отсега нататък през годините.

Гръмотевицата от Австралия победи с 10:9 за трофея от Шампионата на Обединеното кралство по допустимо най-инфарктния метод в дуел, траял повече от седем часа и завършил в 03:00 часа сутринта българско време (01:00 британско), като единствено последната 19-а партия се проточи 66 минути и бе решена по последната розова.

Hear from the champ,
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Тръмп можеше първи да я осъществя, само че я пропусна и я остави налична за подкастряне, от което се възползва противника му, с цел да постави завършек на епичната борба и да заслужи чека за 200 хиляди паунда, както и един от трите най-ценни трофея в снукъра.

В нито един миг от финала някой от двамата не поведе с повече от един фрейм и най-после дуелът беше повече физически и психически, като най-после Робъртсън не изпитваше наслада, а голямо облекчение. Той към този момент има три триумфа в Шампионата на Обединеното кралство (2013, 2015, 2020) и е шестият състезател с " хеттрик " след Рони О'Съливан (седем), Стив Дейвис (шест), Стивън Хендри (пет), Джон Хигинс и Дин Дзюнхуей (три). Това е първият му триумф в " Тройната корона " от 5 години и общо 5-а купа в именитата верига, като има международна купа от 2010-а и " Мастърс " от 2012-а.

Той е и рекордьор по направени сенчъри брейкове - 13 - в едно-единствено издание на UK Championship, с което усъвършенства досегашното върхово достижение в това отношение на Стивън Хендри и Рони О'Съливан.
Your Betway UK Champion,!

(on the final pink!)
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Робъртсън към този момент има 19 ранкинг трофеи - колкото и Тръмп - като избегна трето следващо проваляне във край от Асото в колодата, който го победи за купите в Германския Мастърс и Откритото състезание на Англия. Също по този начин Гръмотевицата от Австралия се изкачи на второ място в международната класация, изпреварвайки Ракетата.

Тръмп изпусна опцията да завоюва за повторно шампионата, само че драмата до последните секунди затвърди изцяло усещането, че във всяко отношение това са надалеч най-хубавите играчи през сезона към днешна дата. 31-годишният англичанин получи чек за 80 000 паунда, а серията му от 15 победи най-сетне бе прекратена. Все отново, той е спечелил 12 трофеи през последните 25 месеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР