Двама от най-успешните шампиони в моторспорта ще разменят автомобилите си

...
Двама от най-успешните шампиони в моторспорта ще разменят автомобилите си
Коментари Харесай

Алонсо дава Ф1 болида си на НАСКАР звезда

Двама от най-успешните първенци в моторспорта ще разменят колите си за ден по-късно този месец. В тийзър водачът на Формула 1 Фернандо Алонсо и звездата на НАСКАР Джими Джонсън разкриха, че ще разменят спортните си машини на 26 ноември на пистата " Бахрейн " - ден след финала на сезона във Формула 1.

#JJxALO@alo_oficial pic.twitter.com/4f3LEAuyOP
— Jimmie Johnson (@JimmieJohnson) November 2, 2018
Двамата водачи започнаха кариерите си по относително еднообразно време. След 17-те си сезона във Ф1 Алонсо ще опитва други шампионати през 2019 година По-рано този сезон Алонсо завоюва " 24-те часа на Льо Ман " с Тойота. През 2017-а пък взе присъединяване в Инди 500 в гонене на така наречен " тройна корона в моторспорта " (победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500). Очаква се следващата година Алонсо още веднъж да се включи в най-бляскавия кръг от Индикар.

Джонсън ще дойде в Лондон след 18 ноември, когато е финалния кръг в НАСКАР. Той ще прекара няколко дни в базата на Макларън, където ще тренира във Ф1 симулатора. Няколко дни по-късно със своя екип ще заминат за финала във Формула 1 в Абу Даби.

В Бахрейн Алонсо ще се качи в Chevrolet-а на Джонсън.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР