Двама от най-добрите български тенисисти в лицето на Александър Лазаров

...
Двама от най-добрите български тенисисти в лицето на Александър Лазаров
Коментари Харесай

Лазаров и Кузманов станаха шампиони във Втора Бундеслига


Двама от най-хубавите български тенисисти в лицето на Александър Лазаров и Димитър Кузманов реализираха страховит триумф с клубните си немски тимове, ставайки първенци във Втора Бундеслига.

Германският клубен шампионат се смята за най-силния въобще като в него постоянно вземат участие даже тенисисти от топ 50 на международната класация. Лазаров дружно с тима на Палменгартен завоюва безапелационно шампионата във Втора Бундеслига Юг, до момента в който отборът на Кузманов Версмолд мина през драма до последно, с цел да си обезпечи първата позиция в северната дивизия.

Така следващата година двамата българи и техните тимове ще бъдат новите членове на Първа Бундеслига.

Отборът от Франкфурт Палменгартен си подсигурява първото място кръг преди края на шампионата, завоювайки осма победа от осем дуела, с което остава неосъществим за останалите.

Самият Лазаров имаше основна роля за триумфа в шампионата, което започва в средата на август и приключва през този уикенд.

Българинът взе участие в четири от дуелите на отбора си през този интервал като завоюва и четирите си мача на сингъл.

Форматът на всяка среща в клубното състезание включва четири 6 мача на сингъл и 3 на двойки като двойките се дефинират на база на ранкинга.

В петък Палменгартен победи с 6-3 триумфа Вайнхайм. Лазаров надви с 6-2, 6-1 над Луис Ерленбуш. Това бе негов четвърти триумф на сингъл без да загуби нито сет. В предходните си мачове Алекс победи Владислав Орлов (6-3, 6-4), Ян Сатрал (6-2, 6-4) и Богдан Апостол (6-1, 6-2).

Сред съотборниците на Лазаров тази година личат имената на Педро Качин, Факундо Мена и Малек Джазири.

В същото време борбата на север бе яростна сред Версмолд и Аахен. Двата тима приключиха с по 7 победи и 1 загуба. Поражението на Версмолд бе точно от Аахен, само че тимът на Кузманов съумя да финишира шампионата с по-добро съответствие на победи по отношение на загуби в обособените мачове.

Пловдивчанинът не съумя да се включи в последните мачове поради прекарания Covid-19, само че преди този момент записа 3 победи от 4 мача на сингъл като в три от четирите срещи бе в ролята на първа ракета на тима.

Кузманов победи Ориол Рока-Баталия (6-2, 6-7, 11-9), Глеб Сахаров (6-1, 6-0) и Аугуст Холмгрен (6-2, 6-4), а единственото му проваляне на сингъл бе от аржентинеца Марко Трунхелити (6-3, 2-6, 7-10).

Във Втора Бундеслига Юг участваха и други двама български национали – Адриан Андреев и Александър Донски бяха част от тима на Вайс-Блау Вюрцбург, който кръг преди края е трети с 6 победи и 2 загуби.

Андреев, който също постоянно бе в ролята на първа ракета на тима, реализира три победи и две провали на сингъл. Донски на собствен ред не пропусна нито един от дуелите на тима като се регистрира със седем победи и единствено една загуба на единично плюс пет триумфа и три провали при двойките.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР