Двама моряци от екипажа на товарния кораб Арвин, който потъна

...
Двама моряци от екипажа на товарния кораб Арвин, който потъна
Коментари Харесай

Пътуващ към Бургас кораб потъна в Черно море, двама загинали, петима се издирват

Двама моряци от екипажа на товарния транспортен съд " Арвин ", който потъна в Черно море край крайбрежията на турския град Бартън в Западното Черноморие, са починали, заяви валията на Бартън Синан Гюнер пред медиите през днешния ден.

Шестима моряци от екипажа на кораба са били избавени от екипите на турската брегова защита, които не престават търсенето на останалите петима членове на екипажа на потъналия транспортен съд.

Силната стихия, която бушува в Черно море, застига кораба в намерено море в региона Инкуму, окръг Бартън.

Корабът е потопен, а 13 членният екипаж съумял да го напусне с три избавителни лодки.

Валията на Бартън описа, че след приемането на сигнала за злополучие на екипажа към мястото на случая са били изпратени намиращите се в региона кораби, както и екипи на морската защита за търсене на екипажа.

Силният вятър и бурята, вилнеещи в Черно море, затрудняват напредването на избавителните кораби.

По думите на валията не престават избавителните дейности за намиране на останалите петима членове от екипажа на потъналия транспортен съд.

" Досега успяхме да спасим шест души от екипажа, за жалост двама починаха. Въпреки извънредно неприятното време нашите екипи безусловно водят борба за избавяне на хората от екипажа ", уточни той.

" Арвин " е издигнат през 1975 година и до 1992 година е плавал под съветски байрак. След това има интервали, в които е бил под флага на България и на Камбоджа, а от 2016 година публично плава под флага на Палау. Води се благосъстоятелност на украинската компания " Тесоро Марин ", основана в Одеса. Според карго разписанието за 17 януари през днешния ден той е изпълнявал курс от Поти, Грузия до Бургас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР