Двама мъже са арестувани след спецакция на отдел Икономическа полиция-Пловдив

...
Двама мъже са арестувани след спецакция на отдел Икономическа полиция-Пловдив
Коментари Харесай

Спецакция на пловдивската Икономическа полиция! Двама са задържани за измами с електронна техника в интернет

Двама мъже са задържани след спецакция на отдел Икономическа полиция-Пловдив за осъществени измами с видеокарти и електронни часовници посредством интернет платформи. Днес Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвиняване на двамата мъже, като прокурори са участвали на първоначалните  следствени дейности.
Прочетете още
По първото досъдебно произвеждане като обвинен е притеглен 21-годишен мъж, за това, че в интервала от 21 юли 2021 година до 01 ноември 2022 година в Пловдив  е измамил 16 разнообразни лица, че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и елементи за компютър, поръчани от тях, като те са му платили общата сума от 6497 лв.. По делото е открито, че  обвиняемият разгласил разгласи в интернет платформа, че продава видеокарти и други елементи за компютри на преференциални цени. Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска компания. Цената на видеокартите варирала от 137 лв. до 500 лв.. Той изпращал видеокартите, които след това се оказвали повредени и неработещи.

Спрямо младия мъж  по искане на Районна прокуратура – Пловдив е взета от Районен съд – Пловдив мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По второто досъдебно произвеждане като обвинен е притеглен 20-годишен за това, че от 16 ноември 2021 година до 4 януари 2022 година, в Пловдив, София, Батановци, областр Перник, и  Добрич е измамил 4 разнообразни лица, че ще им бъдат изпратени електронни часовници на известна марка, поръчани от тях, като те са му платили общата сума от 2000. По делото е открито, че младежът се е сдобил с подправени електронни часовници, наподобяващи по външен тип същите от известна комерсиална марка. Той пуснал разгласи в интернет платформа, получил позвънявания и поръчки и ги изпращал по куриерска компания. Цената на едни часовник била сред 300 и 615 лв.. При приемане на пратката, потърпевшите лица установявали, че липсва характерен код на часовника и по този метод разбирали, че са излъгани. Пратките били без право на обзор.

20-годишният обвинен е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.  Действията по следствието по двете досъдебни производства не престават.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР