Двама мъже са арестувани и обвинени за убийството на бизнесдамата

...
Двама мъже са арестувани и обвинени за убийството на бизнесдамата
Коментари Харесай

Убитата в Русе жена е била следена повече от месец

Двама мъже са задържани и упрекнати за убийството на бизнесдамата Еранухи Пехливанян в Русе, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев. Те са арестувани след неколкодневно търсене на убитата. Единият е направил признания и е разказал по какъв начин дамата е била отвлечена, ограбена и убита.

Сигналът за изгубването на Пехливанян, която е притежател на верига аптеки и брачна половинка на локалния координатор и общинатр от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, е подаден в петък. Убийството е осъществено три дни по-рано – във вторник. Според проверяващите дамата е била отвлечена откакто излязла от една от аптеките си, намираща се покрай постройката на Национална агенция за приходите в Русе. Извършителите знаели, че тя има навика да носи у себе си огромни суми пари.

Тя била пресрещната от единия мъж, който се показал за служител на реда. Поискал ѝ персонална карта, по-късно ѝ наредил да се качи в колата си дружно с него. Другият карал зад тях. След известно време те се трансферирали в колата на причинителите. Двамата взели от Пехливанян 20 хиляди лева После отишли в жилището ѝ, където тя държала още 45 хиляди, които също били отнети.

Жертвата е следена повече от месец, изясни Георгиев. Двамата решили да я убият, тъй като имала опция да ги огледа добре, да чуе гласовете им и да запомни колата им. Жената е била удушена наоколо до града. На идващия ден тялото ѝ било разчленено. Останките били изхвърлени в река Русенски Лом на към 30 км. от града. Част от останките са били открити от водолази.

Заподозрените са задържани единствено два дни след подаване на сигнала. И двамата са осъждани преди години. Единият има регистрации за бракониерство, а другият е осъждан за рушвет на митничар през 1993 година И двамата са били безработни от доста години. С откраднатите пари единият върнал отговорности за над 16 хиляди лева към компании за бързи заеми. Другият пък имал желание да си купи нова кола.

Макар че закононарушението е разкрито в къси периоди, в началото проверяващите били комплицирани от чудноват епизод. При прехвърлянето от едната кола в другата двамата обвинени изоставили първокласния автомобил на Пехливанян на средата на улица в Русе. Колата пречела на придвижването дълго време. Вместо да се подаде сигнал обаче, някой просто спукал три от гумите. Когато въпреки всичко стигнали до возилото служители на реда и прокурори се чудили дали има спукването на гумите има нещо общо с убийството.

" Ако ние имахме сигнал, че този автомобил е оставен по този метод и би трябвало да бъде изместен, щяхме да намерим по-бързо хората, които са негови притежатели, щяхме да стартираме по-рано следствието и на този случай и може би щяхме да предотвратим част от нещата, които са се случили с жертвата и с натрупа ѝ по-късно ", съобщи окръжният прокурор на Русе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР