Двама кореспонденти от Германия бяха принудени да напуснат Турция, след

...
Двама кореспонденти от Германия бяха принудени да напуснат Турция, след
Коментари Харесай

Двама германски журналисти бяха принудени да напуснат Турция

Двама репортери от Германия бяха принудени да изоставен Турция, откакто държавното управление отхвърли да продължи акредитациите им в страната. Случаят е тестване за връзките сред двете страни. Германското държавно управление и редакциите на двамата публицисти стачкуваха. Външното министерство в Берлин втвърди предизвестията за пътешестване в Турция, която е дестинация номер едно за немските туристи тази година, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Последни мигове в задграничното бюро на немската социална телевизия CDF в Турция - кореспондентът Йорг Бразе се насочва към летище " Ататютурк ". Колегите му пожелават " добър път ". Там се среща с кореспондента на берлинския вестник " Тагесшпигел " Томас Зайберт. Двамата би трябвало да изоставен, тъй като без пояснение им е отказана акредитация за 2019 година

Йорг Бразе, сътрудник на CDF в Турция: Все още чакаме причини за решението. Ние в този момент напущаме страната, само че ще продължим да следим и да осведомяваме за събитията в Турция. За страдание, ще го вършим извън. Турското държавно управление съумя да заглуши гласа на доста национални медии. Сега се пробват да го вършат и с интернационалната преса. Не би трябвало да одобряваме това.
Томас Зайберт, сътрудник на " Тагесшпигел ": Работя в Турция от 22 години. Първата ми акредитация е от 1997 година Разбира се, няма да спра в този момент работата си, тъй като се постанова да напусна. Ще продължа да пиша за Турция. Неприемливо - по този начин реагираха редакциите на двамата и държавното управление в Берлин.
Хайко Маас, външен министър на Германия:Това е несъвместимо с нашето схващане за медийна независимост. Освен това последните дни имаше и объркващи изявления на един турски министър за вероятни арести на немски туристи в Турция.
Затова външното министерство в Берлин увеличи опасността за пътешестване на своята интернет-страница. Там се осведоми, че през последните години е имало голям брой случи на случайни арести.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР