Двама инвеститори в Metro AG са направили предложение за придобиване,

...
Двама инвеститори в Metro AG са направили предложение за придобиване,
Коментари Харесай

Двама инвеститори направиха оферта за Metro, оценявайки компанията на €5,8 милиарда

Двама вложители в Metro AG са създали предложение за придобиване, оценявайки немския търговец на €5,8 милиарда, предава Bloomberg. Офертата е от чешкия милиардер Даниел Кретиснки посредством неговата EP Global Commerce VI GmbH и словашкия вложител Патрик Ткач.

" Силно сме уверени, че Metro има всички предпоставки да бъде сполучлива компания в дълготраен проект ", съобщи Кретински в изказване, добавяйки, че двамата са подготвени да създадат " някои нужни промени в полза на компанията ".

Metro бе измежду най-големите ритейлъри в света, само че се намира в сложна обстановката. Преди две години немският колос отдели подразделението за продажба на електроника Ceconomy. Ходът трябваше да поддържа акциите на двете сдружения, само че проектът се оказа несполучлив.

Междувременно компанията губи дял от дискаунтърите като Aldi и Lidl, а експозицията ѝ към ударената от наказания и ниски цени на петрола Русия натежава още повече. Това докара до обилни загуби за най-големия акционер Franz Haniel & Cie, който към този момент понижи каузи си и се готви да излезе изцяло.

Кретински, който има и футболен клуб и електроразпределителното сдружение EPH, към този момент има 10,9 % в Metro. Милиардерът съобщи, че ще завърши продажбата на марката Real - една от последните интервенции по търговия на дребно, благосъстоятелност на Metro, като ще концентрира активността напълно в търговия на едро.

Ако договорката бъде утвърдена от Надзорния съвет, а по-късно и от регулаторите, Кретински и сътрудникът му дават обещание да не закриват магазини в Германия и в главните пазари, нито да понижават фрапантно броя на заетите. Те ще продължат проектите по продажбата на бизнеса в Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР