Двама футболисти на Пирин Благоевград и бивши национали - Светослав

...
Двама футболисти на Пирин Благоевград и бивши национали - Светослав
Коментари Харесай

Две легенди окачват бутонките - Светльо Дяков и Манолев

Двама футболисти на Пирин Благоевград и някогашни национали - Светослав Дяков и Станислав Манолев оповестиха, че поставят завършек на професионалните си кариери тази вечер след мача от последния кръг на шампионата против Ботев Враца.

В прочувствено послание Дяков написа:

" Като дете обичах, обожавах футбола! Футбола в най-чистата му форма, страстите, пристрастеността, борбата за победа, отдадеността, това да си екипен състезател. Винаги съм мечтал за страсти, победи и купи, в никакъв случай за материални или финансови неща. Сега не съм дете. Всичко останало е същото! Аз взех своето като футболист, дадох каквото можах, не съм се пестил. Душата ми е чиста. Благодаря на Пирин (над 120 мача), Локомотив (София) (85 мача и 2 гола), Лудогорец (354 мача и 11 гола) и националния отбор на България (36 мача) за дадения късмет да върша това, което обичам. Пътят ми на професионален футболист ще свърши довечера от там, където стартира пътуването.Футбола, дружно със фамилията и околните ми е моят живот! "
Подобно известие за ентусиастите остави и Манолев:

" Точно преди 20 години стартира моята приказка. Футболът ми даде всичко от живота, научи ме на доста неща. Искам да благодаря на всички, които бяха до мен и ме подкрепяха. Много съм благополучен и горделив от всичко реализирано в моята футболна кариера. Не беше елементарно, само че си заслужаваше всяка една страст, която изживях на футболните терени! Като всяка една приказка и моята има своя край - затварям една страница, с цел да отворя друга в живота си! ", написа Манолев в обществените мрежи. По-долу Манолев изброява и тимовете, в които е играл – Литекс (Ловеч), ПСВ Айндховен, Фулъм, Динамо (Москва), Кубан (Краснодар), ЦСКА София, Лудогорец (Разград), Пирин (Благоевград).

Манолев, който в кариерата си е играл като дясно крило, десен бранител, а от време на време и в центъра като вътрешен халф, ще навърши на 16-и декември 37 години. Така през 2022-а той оформи професионална кариера от 20 цялостни сезона, стартирайки през 2002-а за Пирин 1922 (бивш Македонска слава), където за 2 години записва 26 мача и 1 гол. За националния тим дебютира през 2008-а година и играе 10 години за България, в които записва 51 срещи и 5 гола – четири в квалификации и 1 в другарски мач с Япония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР