Двама членове на областната администрация на италианската област Емилия-Романя са

...
Двама членове на областната администрация на италианската област Емилия-Романя са
Коментари Харесай

Италия обмисля драконовски мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса

Двама членове на регионалната администрация на италианската област Емилия-Романя са инфектирани с новия ковид. Това са новият регионален консултант по опазването на здравето Рафаеле Донини и регионалният консултант за общинските региони Барбара Лори. На тест се е подложил и регионалният шеф Стефано Боначини, само че резултатът е бил негативен.

Заради двата случая на болест всички членове на регионалната администрация са били изследвани, само че резултатите са негативни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Затварят всички учебни заведения и университети в Италия поради ковид

В прилежащата област Ломбардия регионалният шеф Атилио Фонтана от предходната седмица е в доброволна карантина, откакто негова сътрудничка се оказа инфектирана с вируса. В Италия са умряли 79 инфектирани с вируса. Но става дума за хора с други болести на възраст сред 55 години и 105 години.

Общият брой на инфектираните (с умрелите и излекуваните) към вчерашна дата беше 2502. Сред инфектираните има момченце на няколко седмици, което е в болница в Бергамо в устойчиво положение.

Днес италианското държавно управление разисква какви ограничения да вкара, с цел да предотврати разпространяването на ковид, предадоха международните организации. Страната е третата в света по брой на заболелите след Китай и Южна Корея.

Първи доказан случай на болест с ковид в европейските институции

Правителството се чака да утвърди разпореждане, което да включва рекомендация да се заобикалят събиранията на доста хора и тълпите. Мачовете се чака да бъдат играни при закрити врата, а хората няма да имат достъп до тренировките на тимовете. Мерките, касаещи футбола, се чака да бъдат признати за един месец, само че могат да бъдат анулирани след две седмици.

В постановлението, обсъждано през днешния ден, ще има отсрочване на ревютата, конференциите и конгресите. Планира се и затваряне на киносалоните и на театрите в цялата страна. В Северна Италия учебните заведения и университетите към този момент са затворени, само че държавното управление обмисля да затвори учебните заведения в цялата страна доникъде на март. Решение в тази тенденция към момента не е взето, заяви италианският министър на образованието Лучия Ацолина в паузата на министерското съвещание. Тя сподели, че изясненост ще има в идните часове.

В постановлението на държавното управление се предлага на хората над 75 години да не излизат на открито или да се въздържат от навестяване на публични места. За хората над 65 години с хронични болести, които могат да се обострят при болест с ковид, се предлага да не излизат също на открито. Препоръчва се кихането и кашлянето да е в носна кърпичка. Да се съблюдава и отдалеченост от един метър сред хората. Препоръчва да се заобикалят целувки и ръкостискания, както и подаване на бутилки и чаши от ръка в ръка. Коронавирусът породи и минискандал сред Франция и Италия.

Световната банка незабавно отпуска 12 милиарда $ за битка с ковид

По френската телевизия "Канал плюс " беше излъчен закачлив клип, в който занаятчия на пици кашля над пицата, която подготвя. "Корона пица - новата италианска пица, която ще обиколи света ", се споделя в рекламата. Това породи отвращение в Италия, гневни реакции имаше от редица италиански политици и най-после малкия екран сервира извиненията си за неуместната смешка.

Днес италианският външен министър Луджи Ди Майо се срещна с френския дипломат в Италия Кристиан Масе, с цел да изяснят недоразумението. Срещата сред тях беше в известна пицария в центъра на Рим и след нея Ди Майо разгласи, че двамата са похапнали "пица на другарството ".

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР