Двама бракониери са заловени по време на риболов на язовир

...
Двама бракониери са заловени по време на риболов на язовир
Коментари Харесай

Хванаха бракониери в крачка при язовир "Ястребино"

Двама бракониери са хванати по време на лов на риба на язовир "Ястребино ". Акцията на екипи на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ е била на водоема под село Панайот Хитово, описа за Българска телеграфна агенция ръководителят на доброволците от клон Ястребино Шенол Хасанов.

Бракониерите са засечени в околност, обрасла с дървесна растителност, където язовирът прелива. "В плитчините рибата се прегрупира за мятане на хайвера и бракониерите употребяват това за елементарен и бърз улов ", сподели Хасанов. Двамата мъже се пробвали да прикрият мрежите и уловената риба в храстите. Хасанов съумява за преплува до тях и да ги задържи на място.

Уведомена е полицията, чиновниците на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури сформират актове.

Заловените бракониери са от близкото село Панайот Хитово и те не са нуждаещи се, пристигнали да обезпечат прехраната на фамилиите си, сподели за Българска телеграфна агенция Хасанов. "Трябва да се промени манталитетът на хората, тъй като да ловиш с мрежи по време на възбрана, е еднакво на заличаване на популацията ", безапелационен е представителят на ЦРОО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР