Двама българи се подготвят да заминат на другия край на

...
Двама българи се подготвят да заминат на другия край на
Коментари Харесай

Двама българи с трансплантации отиват на специално Световно по плуване

Двама българи се приготвят да заминат на другия завършек на света и да плуват със специфична задача. Георги Пеев и Огнян Ганчев са мъжете, осмелили се да вземат участие на Световното състезание за трансплантирани в Пърт, Австралия, без никаква поддръжка от страна на страната, разчитайки единствено на голямата помощ на близки и другари, предава БНР.

Очакват да се показват почтено и да привлекат вниманието ни към идея, за която работят от години.

С тази задача се е заел Георги Пеев от Хасково – първият българин, трансплантиран с два органа, който има пет медала от едно европейско за трансплантирани.

В момента се готви за първото си международно, а Австралия за него е фантазия. Това ще бъде първото огромно съревнование за трансплантирани след пандемията. Георги се вълнува.

За Австралия отпътува и Огнян Ганчев, най-дълго преживелият българин с трансплантирано сърце и най-възрастният трансплантиран – в този момент е на 63 години.

Петкратен европейски първенец, той става четвърти на Световното в Аржентина и Уругвай преди години. И той ще плува, ще взе участие и в конкуренцията по бадминтон. Пожела да опише за страстите си откакто се върне.

Двамата българи отиват на това
Всичко за Вашата сватба
съревнование без поддръжка от страната. За разлика от други страни с многочислени тимове. 

С трансплантирани сърце и бъбрек, Георги споделя, че е в положително физическо положение и не престава да се готви за надпреварата, въпреки и мъчно, защото в Хасково няма плувен басейн. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg