Двама българи се подготвят да заминат на другия край на

...
Двама българи се подготвят да заминат на другия край на
Коментари Харесай

Двама българи с трансплантации отиват на специално Световно по плуване

Двама българи се приготвят да заминат на другия завършек на света и да плуват със специфична задача. Георги Пеев и Огнян Ганчев са мъжете, осмелили се да вземат участие на Световното състезание за трансплантирани в Пърт, Австралия, без никаква поддръжка от страна на страната, разчитайки единствено на голямата помощ на близки и другари, предава БНР.

Очакват да се показват почтено и да привлекат вниманието ни към идея, за която работят от години.

С тази задача се е заел Георги Пеев от Хасково – първият българин, трансплантиран с два органа, който има пет медала от едно европейско за трансплантирани.

В момента се готви за първото си международно, а Австралия за него е фантазия. Това ще бъде първото огромно съревнование за трансплантирани след пандемията. Георги се вълнува.

За Австралия отпътува и Огнян Ганчев, най-дълго преживелият българин с трансплантирано сърце и най-възрастният трансплантиран – в този момент е на 63 години.

Петкратен европейски първенец, той става четвърти на Световното в Аржентина и Уругвай преди години. И той ще плува, ще взе участие и в конкуренцията по бадминтон. Пожела да опише за страстите си откакто се върне.

Двамата българи отиват на това съревнование без поддръжка от страната. За разлика от други страни с многочислени тимове. 

С трансплантирани сърце и бъбрек, Георги споделя, че е в положително физическо положение и продължава да се готви за надпреварата, въпреки и мъчно, защото в Хасково няма плувен басейн. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР