Двама българи са задържани в рамките на международната операция с

...
Двама българи са задържани в рамките на международната операция с
Коментари Харесай

Екшън в Испания! Защо арестуваха българи?

Двама българи са арестувани в границите на интернационалната интервенция с кодово име Faukas в Испания. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи. В Испания са арестувани 13 души, измежду които и българите. В Дубай също има задържани.

Акцията е против интернационална организация, занимаваща се с трафик на огромни количества кокаин от Латинска Америка. Наркотикът е транспортиран в контейнери на кораби, натоварени с легално карго. 
-->
Българите са имали съответна роля. Те са взели участие в другите стадии от трафика на кокаин. Сънародниците ни са били в Барселона, където са имали логистична роля на пристанището, допълват от Министерство на вътрешните работи и показват, че тази конструкция е една от главните групи, занимавали се с доставка на дрогата на европейския пазар. 

Разследващите са намерили над половин милион евро у арестуваните. Установено е имущество, което по първични данни се прави оценка на към 24 милиона евро. Разследването и акцията са траяли две години. Така са арестувани близо 30 тона кокаин на няколко места в Европа. Най-големите количества са открити в Испания.

В интернационалната интервенция, с изключение на България, вземат участие Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, организацията за битка с опиатите на Съединени американски щати и екипи на Европол. 

Първи данни за акцията бяха обявени през вчерашния ден. Тогава от Европол съобщиха, че са арестувани 49 души. Нидерландската прокуратура заяви, че счита да изиска от Обединените арабски емирства да екстрадират двама от задържаните в Дубай, обвинени, че са забъркани във вноса на дрога в Нидерландия, основно от Южна Америка през Антверпен и Ротердам.

Смята се, че става дума за огромна конструкция, построена от разнообразни звена, показаха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР