Двама 35-годишни мъже са задържани за извършено тежко престъпление в

...
Двама 35-годишни мъже са задържани за извършено тежко престъпление в
Коментари Харесай

Има двама задържани за двойното убийство в София, прикрито с пожар

Двама 35-годишни мъже са арестувани за осъществено тежко закононарушение в столицата, оповестяват от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинени 35-годишните Н. С. и Б. Р. за съзнателно ликвидиране на две лица, осъществено в съучастничество.

С разпореждане на прокурор в СГП двамата обвинени са арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало за палеж по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс, а точно – за това, че на 11.10.2022 година е запалено жилище в столичния кв. „ Банишора “ и от това е последвала гибелта на 85-годината М. Р. и 60-годнишния Е. Г. Разследването се води в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП и в хода му е открито, че гибелта на М. Р. и Е. Г. е насилствена.

Наблюдаващият прокурор е решил, че са събрани задоволително доказателства за това, че на 10.10.2022 година Б. Р. съзнателно е умъртвил М. Р. и Е. Г. В осъществяване на убийството Б. Р. е бил улеснен от Н. С., който следил за влизащи и излизащи от входа лица и намиращи се на мястото жители, до момента в който Б. Р. нанасял удари върху жертвите в жилището.

Б. Р. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, прочие 3 във вр. с член 115 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, а Н. С. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, прочие 3 във вр. с член 115 във вр. с член 20, алинея 4 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Извършени са голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности, в границите на които са открити причинителите на тежкото закононарушение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР