Двадесет руски военноморски плавателни съда започнаха днес учения в Балтийско

...
Двадесет руски военноморски плавателни съда започнаха днес учения в Балтийско
Коментари Харесай

Русия започна учения в Балтийско море, Украйна разгръща отбранителна линия

Двадесет съветски военноморски плавателни съда започнаха през днешния ден учения в Балтийско море, съобщи Ройтерс, като се базира на организация РИА Новости. Агенцията цитира Балтийския флот на Русия, съгласно който маневрите ще бъдат съсредоточени върху военноморската и противовъздушната защита. Събощението идва откакто по-рано през днешния ден НАТО обявии проекти за укрепване на отбранителната си линия в Източна Европа с повече военни кораби и самолети, включвайки в проектите си и Балтийско море.

Русия предизвести, че ще " отговори по подобаващ метод ", в случай че Съединени американски щати усилят военното си наличие в Източна Европа, откакто в официалното съобщение на НАТО беше особено маркирано, че американското държавно управление обмисля сходен ход.

На този декор Украйна се готви за боен конфликт, стана ясно от изказване на украинския министър на защитата Алексей Резников. Извършва се разрастване на националната опозиция, по-специално териториалната защита и то ще продължи непрекъснато, сподели той като прикани украинците да обмислят присъединението си към отбранителните сили на страната, оповестява " Украинска истина ".

Министърът разяснява, че поддръжката на интернационалната общественост оказва помощ за " укротяване " на отсрещната страна. Но е значимо обстановката да се оцени реалистично и " да се знае, че Украйна ще би трябвало в последна сметка да се пази със лични сили. ", акцентира той. По думите му все още страната има задоволително оръжие и муниции.

Министерството на защитата ще стартира доста скоро систематична осведомителна акция за " жителите, които желаят да служат в силите за териториална защита или в съответния запас. "

В същото време Русия отхвърля да възнамерява нахлуване против Украйна и на собствен ред упрекна през днешния ден Киев, че приготвя офанзива против подкрепяните от Москва проруски сепаратистки региони в източната част на страната.

Нов опит за усмиряване на напрежението по дипломатически път ще бъде изработен на 26 януари. Политически съветници от Русия, Украйна, Франция и Германия ще се срещнат в Париж вдругиден за кръг от договаряния в така наречен " нормандски формат " на фона на засилващата се борба сред Русия и Запада. Информацията за идни четиристранни договаряния бе обявена от източник от съветската делегация, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР