Двадесет нови компютърни конфигурации получиха филиали на центровете за спешна

...
Двадесет нови компютърни конфигурации получиха филиали на центровете за спешна
Коментари Харесай

20 компютъра получиха спешните центрове в Бургас и Благоевград |

Двадесет нови компютърни конфигурации получиха филиали на центровете за незабавна здравна помощ в Бургас и Благоевград. Техниката е закупена по линия на план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ” (ПУЛСС), оповестиха от здравното министерство.

Днес в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ бяха доставени и компютри за филиали на незабавните центрове във Варна и Габрово.

В осъществяване на ПУЛСС е планувано всички 170 филиала към центровете за незабавна здравна помощ да бъдат оборудвани с нови компютърни конфигурации с конфигурирана операционна система.

Стойността на поръчката е 197 880.00 лв. с Данък добавена стойност. В цената са включени доставката и гаранционното обслужване на техниката.

Доставките и инсталирането на техниката във филиалите на незабавна помощ се правят по график, като конфигурациите в началото се доставят в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ.

Проект ПУЛСС се финансир от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година Периодът на осъществяване на плана е от 28.02.2017 година до 30.09.2021 година, като бюджетът, с който разполага, възлиза на 7 000 000 лева

Основната цел на плана е възстановяване на качеството на незабавната здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал, оповестяват от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР