Двадесет и девет души загинаха днес в атентат, извършен тази

...
Двадесет и девет души загинаха днес в атентат, извършен тази
Коментари Харесай

Терористичен акт в Иран отне живота на 29 души, ранените са 57


Двадесет и девет души починаха през днешния ден в атентат, осъществен тази заран по време на боен церемониал в иранския град Ахваз, заяви организация Франс прес.
" Двадесет и девет мъченици и 57 ранени има досега при този терористичен акт ", заяви публичната арабскоезична телевизия " Ал Алам ". Тя цитира депутата Моджаба Золнури, член на парламентарната комисия по националната сигурност и външните работи. Досега се съобщаваше за 24 починали.

Иранският президент Хасан Рохани съобщи в официално съобщение след офанзивата, че " отговорът на Ислямската република даже против най-малката опасност ще бъде заплашителен ". Рохани сервира съболезнования на роднините и околните на жертвите от терористичното нахлуване.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на иранския си сътрудник и добави, че Москва е подготвена да поддържа Иран в битката против тероризма, съобщи РИА Новости, представена от Ройтерс.

В 08:30 сутринта в събота стартира военният церемониал в административния център на югозападната иранска провинция – град Ахваз, който се организира по случай началото на „ Свещената седмица на защитата “, която отбелязва паметта на починалите в границите на военния спор сред Ирак и Иран в интервала 1980 - 1988 година. Различни елементи на Армията на Ислямската република, Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР), полицията и доброволци организират паради в Техеран и други градове в страната в събота сутринта.

Половин час по късно иззад трибуната се открива огън от терористи, преоблечени като военни, в следствие от който са убити мирни фенове на мероприятието, представители на управляващите и, съгласно информацията на една от иранските организации, публицист,съобщи организация Фокус.

Отговорността за офанзивата поеха от сепаратистката формация " Ал Ахваз ", за която иранските управляващи настояват, че е обвързвана със саудитските управляващи. Организацията, която назовава себе си „ Патриотично арабско демократично придвижване в Ахваз “ пое отговорността посредством известие в обществените медии, отбелязва организацията.

По-късно Ислямска страна също пое отговорност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР