Двадесет и четвърта дискусия, организирана от БТА в рамките на

...
Двадесет и четвърта дискусия, организирана от БТА в рамките на
Коментари Харесай

Зелени градове & спорт за всички: дискусия в Ямбол 

Двадесет и четвърта полемика, проведена от Българска телеграфна агенция в границите на самодейността ѝ „ Българските гласове за Европа “

13 June 2022

На зелените градове и всеобщия спорт е отдадена двучасовата полемика, която Българска телеграфна агенция провежда в границите на своята самодейност в Националния си пресклуб в Ямбол на 14юни 2022 година (вторник), ден след формалното му разкриване.

„ В доста елементи от Европа към този момент имаме умни, съвременни, зелени градове. Само преди седмица в Европейския парламент гласувахме част от законите, свързани със Зелената договорка, които подсигуряват, че градовете ще имат напълно различен образ в обозримото бъдеще “, сподели за Българска телеграфна агенция евродепутатът Петър Витанов. „ Скоро би следвало да сменяем бензина с електричество, въглищата – със зелена сила и да създадем много по-устойчива, много по-хубава и много по-благоприятна градска среда “.

Петър Витанов дружно със заместител – кмета на община Ямбол Енчо Керязов, регионалния шеф на Ямбол Васил Александров и генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев ще открият конференцията „ Български гласове за Европа: „ Зелени градове & спорт за всички “.

Множество изследвания потвърждават, че градовете със зеленина са по-здравословни, по-сигурни, по-добри и по-предпочитани места за живеене. Зеленината способства за общественото другарство и по-здравословния живот. Подходящото озеленяване е основно за качествена градска зелена инфраструктура, осигурявайки самобитна „ еко-терапия “ и допринасяйки за по-ниски разноски за здраве. Зеленината е значима за опазването на биоразнообразието, както и за оправянето с климатичните промени, които към този момент са съществено предизвикателство за огромните градове.Привлекателността на градовете се мери и с опциите за отдих и спортни занимания.

В полемиката ще вземат участие представители на общински и районни структури, на локалния бизнес и на просветителните институции, ландшафтни архитекти и други специалисти, възпитаници и студенти.

Можете да наблюдавате дебатите в действително време в обществените мрежи на Българска телеграфна агенция:

Facebook:

YouTube:

Събитието се провежда в границите на Конференцията за бъдещето на Европа, на която Българска телеграфна агенция партнира с самодейността си с поддръжката на Европейския парламент.

За повече информация следете уеб страницата на самодейността:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР