Два случая на едновременно заразяване с два щама на COVID-19

...
Два случая на едновременно заразяване с два щама на COVID-19
Коментари Харесай

Съобщиха за пациенти, заразени едновременно с два щама на COVID-19

Два случая на по едно и също време заразяване с два варианта на COVID-19 бяха регистрирани от бразилски учени в южния щат Рио Гранди до Сул, предадоха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По думите на Фернанду Спилки от лабораторията по молекулярна микробиология към университета в Нову Амбургу инфектираните пациенти са били мъже на възраст към 30 години.

И при двамата, без значение че са били инфектирани по едно и също време от два разнообразни варианта на ковид, болестта е протекло в лека и умерена форма.

Учените към момента не могат да предвиждат какъв брой рисково може да бъде сходно протичане на заболяването при пациенти от рисковите групи. Предполага се, че заразяването може да е станало поредно с два разнообразни варианта на COVID-19 при дребен времеви период сред тях.

Учените в щата Рио Гранди до Сул са съумели да разпознават пет разновидности на ковид, измежду които и варианти с разновидности в S-белтъка, които се смятат от откривателите за по-заразни от началния вирус, популяризирал се в китайския град Ухан.

Подобни промени на структурата на обвивката на патогенна бяха присъщи за тъй-наречените южноафрикански и бразилски варианти.

По мнението на Спилки записаните два случая приказват за високата централизация на разнообразни геноми на ковид, разпространяващи се в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР