Два синдиката излизат на протестно шествие. Синдикалната федерация на служителите

...
Два синдиката излизат на протестно шествие. Синдикалната федерация на служителите
Коментари Харесай

Два синдиката излизат на национален протест на 12 юни

Два синдиката излизат на протестно шествие. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) приканват членовете и симпатизантите си на 3 юни да излязат на безмълвен митинг пред постройките, в които извършват отговорностите си. Също по този начин провеждат народен протестен протест на 12 юни. Това оказва се от известие на синдикатите, изпратено до медиите.

Причината за недоволството е " неналичието на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни ". От синдикатите упорстват за действителна промяна и по-високо заплащане, само че макар провелите се срещи, " не са получили приемлив отговор от ръководещата коалиция. "

" Отказваме да приемем за естествен обстоятелството, че отправената на 27 април покана към народни представители от ръководещата коалиция за среща по въпроси, свързани с осъществяването на Програмата за ръководство на страната, към момента е без отговор ", допълват синдикатите.

Като форма на митинг от синдикатите приканват симпатизантите им да носят върху униформеното си облекло значки и лентички, символизиращи митинга.

Междувременно заместник-министърът на вътрешните работи гл.комисар Стоян Темелакиев заяви пред публицисти, че ведомството има подготвеност за нарастване на заплатите на чиновниците, само че не даде изясненост какво ще разрешат опциите на бюджета. По думите му се чака това да се случи през юли, когато би трябвало да влезе в действие актуализация на държавния бюджет. Темелакиев не се ангажира с %, с който ще бъдат вдигнати възнагражденията.
Темелакиев разгласи, че във връзка с плануваните промени в Министерство на вътрешните работи процесът върви ритмично и една огромна част от уговорките са изпълнени.

" Има още работа да се свърши и ще я свършим ", добави той. Според него структурната промяна в министерството е в ход, като има съответни решения.

" Никой няма да бъде уволняван. Ще създадем всичко допустимо да запазим в огромна част състава ", уточни през март министър Бойко Рашков по отношение на промяната във ведомството, напомня Българска телеграфна агенция. В началото на май той разгласи, че оптимизацията на структурите и състава в министерството към този момент стартира.

" Една дълбока промяна сигурно ще отнеме повече от половин година, с цел да се случат нещата по този начин, както всички желаеме ", уточни през днешния ден заместник-министър Темелакиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР