Два самолета Спартан на българските военновъздушни сили кацнаха тази нощ

...
Два самолета Спартан на българските военновъздушни сили кацнаха тази нощ
Коментари Харесай

Два самолета с български спасители са кацнали на летището в Южна Турция тази нощ

Два самолета " Спартан " на българските военновъздушни сили кацнаха тази нощ на летище Адана, Южна Турция. Районът бе мощно обиден от унищожителните трусове през вчерашния ден с магнитуд до 7,7.
Прочетете още
В региона дойде екип от 12 чиновници на Българската избавителна планинска работа дружно пет особено подготвени кучета, както и екипировка и съоръжение. На Борда на единия аероплан " Спартан " има автомобил на българската избавителна планинска работа.

Планира се спасителите да се включат в спасяването на хора, затрупани под останките на срутили се здания в регионите, наранени от земетрeсенията.

Екипът от спасители бе посрещнат на летището от българския дипломат в Република Турция Н. Пр. Ангел Чолаков.

Преди самолетите да излетят подполковник Димчо Добрев съобщи пред Българска телеграфна агенция, че военновъздушните сили ще изпълнят транспортни задания за превозване на персонален състав и имущество и това от което има потребност турската страна за да се окаже помощ на нуждаещите се.

Подполковник Димчо Добрев съобщи още, че обстановката в мощно засегнатите от земетресенията региони в Южна Турция в действителност е доста тежка. Той уточни, че в един миг летище Адана е било затворено за малко - след труса по обяд, само че по-късно летището още веднъж е проработило обикновено.

Ние ще осъществим това, което турската страна желае от нас. Турската страна е водеща, с цел да каже от какво има потребност и дали българската страна може да го подсигури, добави подполковник Димчо Добрев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР