Два от авторитетните британски вестници – The Huffington Post и

...
Два от авторитетните британски вестници – The Huffington Post и
Коментари Харесай

Твърд Brexit - британските власти се плашат от криза с храни, лекарства и влизане на престъпници

Два от авторитетните английски вестници – The Huffington Post и The Independent, натъртват на вероятните извънредно неприятни последствия от корав Brexit в някои от последните си материали.
Криза с доставка на хранителни артикули, на медикаменти и опция на нарушители и рискови хора да влизат на територията на Обединеното кралство – това са заплахите, за които сигнализират двете медии.
Според The Huffington Post транспортният министър Крис Грейлинг зашеметил сътрудниците си по време на съвещание на английския кабинет, като показал за проекти за непредвидени случаи, в които държавното управление би трябвало да наеме кораби за незабавни доставки на храни и медикаменти по направления, разнообразни от Дувър - Кале. Дейвид Лидингтън, който в действителност е вицепремиер, предизвестил сътрудниците, че напускането без съглашение ще провокира рецесия, която не е виждана от " Черната сряда " преди повече от 25 години. Лидингтън акцентира на това, тъй като бил единственият народен представител от присъстващите през 1992 година, когато лихвените проценти се подвигнаха за 24 часа, откакто Англия се отхвърли от европейския валутен механизъм.
Относно сигурността, съгласно Агенция „ Фокус” The Indenpendent написа, че по данни на Британската счете палата единствено една от 12 " сериозни системи " евентуално ще бъде подготвена, откакто планирането беше забавено от " политическа неустановеност и закъснение на договарянията ". Неуспехът ще докара до " недостатъци или пропуски в режима на правоприлагане ", които " проведената престъпност и други евентуално бързо ще стартират да експлоатират ". И казусът ще бъде още по-голям поради това, че Англия ще загуби цялостния си достъп до базите данни за сигурността на Европейски Съюз, след овакантяване на Европейски Съюз, за което към този момент предизвестиха полицейските ръководители,и което ще отслаби битката с престъпността, се споделя д отчета на палатата по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР