Два нови спътника на системата „Галилео“ бяха изведени успешно в

...
Два нови спътника на системата „Галилео“ бяха изведени успешно в
Коментари Харесай

Още два съпътника на системата Галилео“ бяха изстреляни успешно

Два нови спътника на системата „ Галилео “ бяха изведени сполучливо в орбита от европейския космодрум в Куру, Френска Гвиана. Така броят на спътниците на системата доближи 28. Това ще ни разреши да доставяме по-надеждни услуги и точни сигнали в редица браншове, означиха от Агенцията на Европейски Съюз за галактическата стратегия (EUSPA).
Ракетата „ СоюзVS-26 “ направи съвсем четиричасов полет преди спътниците „ Галилео “ 27 и 28 да се отделят от нея. Старт №11 на „ Галилео “ е първият от поредицата от 6 изстрелвания (по два спътника на изстрелване), което ще разреши на „ Галилео “ да обезпечи по-голяма акуратност на актуалните консуматори и ще разкрие нови пазарни благоприятни условия. През идващите дни екипът на EUSPA, който дава отговор за сателитните интервенции след отделянето от ракетата, ще насочва спътниците за първи път от специфичния надзорен център на „ Галилео “ в Оберпфафенхофен, Германия, до момента в който те бъдат сложени тъкмо в оперативната им орбита на височина от 23.22 км. След стартиране в употреба и прецизни изпитвания в орбита галактическият летателен уред ще бъде включен в услугите на „ Галилео “.
В рамките на това европейско партньорство Европейската комисия ръководи „ Галилео “ благодарение на EUSPA, като реализира контрол над интервенциите и даването на услуги на „ Галилео “, а Европейската галактическа организация (ЕКА), като орган по проектирането, наблюдаващ създаването, набира спътници и обезпечава наземните действия.
„ Можем гордо да отбележим различен стадий, реализиран от най-амбициозния и максимален индустриален план на Европейския съюз - „ Галилео “, съобщи изпълнителният шеф на EUSPA Родриго да Коста. Успешното прибавяне на спътници 27 и 28 към най-прецизната система за позициониране в света е доста значима стъпка за нашите над 2 милиарда консуматори по света и е резултат от постоянното съдействие сред нас, Европейската комисия, ЕКА и нашите промишлени сътрудници. Бих желал да изразя най-дълбоката си признателност към всички участващи страни, които работят неуморно, с цел да подсигуряват триумфа на задачата. “
EUSPA дава безвредни и сигурни европейски сателитни навигационни услуги, предизвиква пазарната реализация на данните и услугите на „ Галилео “, EGNOS и „ Коперник “, и координира идната стратегия на Европейски Съюз за държавни сателитни връзки GOVSATCOM. Агенцията също по този начин дава отговор за сигурността на всички съставни елементи на галактическата стратегия на Европейски Съюз. Чрез поощряване на развиването на новаторски и конкурентоспособен галактически бранш и ангажиране с цялата галактическа общественост на Европейски Съюз, EUSPA способства за Европейския зелен пакт и цифровия преход, за сигурността и сигурността на Съюза и неговите жители, като в същото време укрепва неговата самостоятелност и резистентност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР