Два нови спътника на системата „Галилео“ бяха изведени успешно в

...
Два нови спътника на системата „Галилео“ бяха изведени успешно в
Коментари Харесай

Два нови спътника на системата Галилео“ бяха изведени успешно в орбита от европейския космодрум в Куру, Френска Гвиана

Два нови спътника на системата „ Галилео “ бяха изведени сполучливо в орбита от европейския космодрум в Куру, Френска Гвиана, на 4 декември 2021 година, с което броят на изстреляните спътници „ Галилео “ стана общо 28. Това ще ни разреши да доставяме по-надеждни услуги и точни сигнали в редица браншове. По-рано денем изстрелващото устройство „ СоюзVS-26 “ сполучливо излетя от Куру, Френска Гвиана, и направи съвсем четиричасово пътешестване преди спътниците „ Галилео “ 27 и 28 да се отделят от ракетата. Старт 11 на „ Галилео “ е първото от поредицата от 6 изстрелвания (по два спътника на изстрелване), което ще разреши на „ Галилео “ да обезпечи по-голяма акуратност на актуалните консуматори и ще разкрие нови пазарни благоприятни условия. Спътниците на „ Галилео “ се отделиха от горния завършек на носителя в 05,09 ч. централноевропейско време и понастоящем се ръководят от Агенцията на Европейски Съюз за галактическата стратегия (EUSPA) и нейния индустриален екип, които дават отговор за сателитните интервенции от отделянето на ракетата притежател, като част от етапа на изстрелване и ранна орбита (LEOP).
LEOP е една от основните етапи на галактическата задача, по време на която галактическият летателен уред се изстрелва и слага в вярната орбита, а първите сателитни детайли последователно се включват и изпитват. През идващите дни екипът на EUSPA, който дава отговор за сателитните интервенции след отделянето от изстрелващото средство, ще насочва спътниците за първи път от
специфичния надзорен център на „ Галилео “ в Оберпфафенхофен, Германия, до момента в който те бъдат сложени тъкмо в оперативната им орбита на височина от 23 220 km. След стартиране в употреба и прецизни изпитвания в орбита галактическият летателен уред ще бъде включен в услугите на „ Галилео “.
В рамките на това европейско партньорство Европейската комисия ръководи „ Галилео “ благодарение на EUSPA, като реализира контрол над интервенциите и даването на услуги на „ Галилео “, а ЕКА – като орган по проектирането, наблюдаващ създаването, набира спътници и обезпечава наземните действия. „ Днес можем гордо да отбележим различен стадий, реализиран от най-амбициозния и максимален индустриален план на Европейския съюз, „ Галилео “, съобщи изпълнителният шеф на EUSPA Родриго да Коста. Успешното прибавяне на спътници 27 и 28 към най-прецизната система за позициониране в света е доста значима стъпка за нашите над 2 милиарда консуматори по света и е резултат от постоянното съдействие сред нас, Европейската комисия, Европейската галактическа организация (ЕКА) и нашите промишлени сътрудници. Бих желал да изразя най-дълбоката си признателност към всички участващи страни, които работят неуморно, с цел да подсигуряват триумфа на задачата. “ Информация за Агенцията на Европейския съюз за галактическата стратегия (EUSPA) Агенцията на Европейския съюз за галактическата стратегия (EUSPA) дава безвредни и сигурни европейски сателитни навигационни услуги, предизвиква пазарната реализация на данните и услугите на „ Галилео “, EGNOS и „ Коперник “, и координира идната стратегия на Европейски Съюз за държавни сателитни връзки GOVSATCOM. EUSPA дава отговор за акредитацията на сигурността на всички съставни елементи на галактическата стратегия на Европейски Съюз. Чрез поощряване на развиването на новаторски и конкурентоспособен галактически бранш и ангажиране с цялата галактическа общественост на Европейски Съюз, EUSPA способства за Европейския зелен пакт и цифровия преход, за сигурността и сигурността на Съюза и неговите жители, като в същото време укрепва неговата самостоятелност и резистентност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР