Два нови опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите

...
Два нови опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите
Коментари Харесай

Хванаха опит за контрабанда на смартфони за близо 100 000 лв.


Два нови опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “.  През месец февруари при две инспекции на леки коли, излизащи от страната към Турция са открити 277 контрабандни смарт телефона.

При единия от случаите, на 10.02.2021 година, лек автомобил „ Audi “ с хасковска регистрация идва на пункта на път от България за Турция. Шофьорът и неговата спътница декларирали, че не придвижват персонални движимости, артикули и валутни полезности. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция. След сканиране с рентгенова инсталация и физически надзор митническите чиновници откриват към мотора на колата 145 мобилни телефони от известна марка.

При втория случай телефоните са открити при инспекция на излизащ от страната на  19.02.2021 година лек автомобил марка „ Volkswagen Sharan “ със сливенска регистрация. В автомобила пътували водачът и четиримата му спътници - една жена и трима мъже, всички български жители. При осъществения персонален обзор на дамата се открива, че тя е укрила в дамската си чанта, в джобовете на облеклата и по тялото 132 смарт-телефона.

Откритите общо 277 мобилни телефона с пазарна стойност близо 97 000  лв. са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР