Два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна заработиха

...
Два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна заработиха
Коментари Харесай

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна заработиха в ремонтираната здравна работа в шуменското село Ивански. Те са построени по план на Община Шумен за интеграция на уязвими групи в границите на Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Родители към този момент са довели 20 деца на профилактичен обзор. Преди година сходна грижа е изглеждала немислимо.
 Здравният посредник Ирина/вдясно/ измежду родители и деца. Здравният посредник Ирина/вдясно/ измежду родители и деца.
Д-р Полина Миленова, педиатър от ДКЦ1 в Шумен, посещава 2 пъти месечно здравната работа и дружно с здравната сестра Теодора Алексиева преглеждат малчугани на възраст до 10 година “Наистина има огромен интерес от родителите. В здравната работа идват освен млади майки, само че и бащи. По всичко проличава, че са загрижени за здравето на децата си. Когато идват за обзор, търсят и препоръки за вярното хранене и за общото им развиване ”, описа доктор Миленова.
 Здравната работа е актуализирана и с нови кабинети. Здравната работа е актуализирана и с нови кабинети.
За да се стигне до този интерес обаче, доста значима е предшестващата работа на здравния посредник Ирина Илиева. Както “Труд” писа, тя избра работата измежду ромите в село Ивански пред устроения живот в Холандия. Направила е лист на децата и наблюдава дали се съблюдава авансово направеният график за визитите при педиатър. Ако казусът е незабавен и детето би трябвало да бъде признато в болница, с цел да му бъдат осъществени спомагателни прегледи и проучвания, отново Ирина е отсреща. Работи интензивно със фамилиите и към този момент е съумяла да убеди родителите, че и имунизациите са доста значими. Точно те пък са били огромен проблем за педиатрите преди да започва планът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР