Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости

...
Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости
Коментари Харесай

Сериозна е заетостта по курортите преди Коледните и Новогодишни празници

Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за посетители в Сапарева баня към този момент са резервирани. Дестинацията е желана за отмора, поради топлите минерални извори. В планинския курорт Чепеларе 90% от легловата база също към този момент е заета.

Чепеларе

В полите на Рила планина Нова година ще посрещнат най-вече посетители от столицата. Повечето от хората към този момент са платили почивките си като са се възползвали от 30-процентното понижение. В това вилно населено място за три дни със закуска едно семейство с деца ще изхарчи към 350 лв..
Христина Христова, шеф на хотелски комплекс: Прави ми усещане, насочени са след летните почивки незабавно мислят за Нова година и вършат ранни резервации.
В хотелите цените са по-високи. Тридневен пакет със закуска и вечеря излиза към 310 лв. на човек. В цената влиза и прилагане на СПА център и джакузи.
Витан Георгиев, шеф на хотел: Една празнична доста богата вечеря с диджей, с фоерверки, става необикновено зрелище. Много бързо се изчерпаха местата.
САПАРЕВА БАНЯ

Освен поради минералната вода, туристите идват тук да карат ски и сноуборд в близкото курортно населено място Паничище.
Витан Георгиев, шеф на хотел: Все още по този начин да се каже девствено място за разлика от Банско и други по-големи курорти, спокойствието е на доста високо равнище, няма престъпност.Има минерална вода, която е доста лековита, тъй като въздухът е прекрасен, прелестно е, умерено е.
Намаления за ранни резервации в Сапарева баня ще има до края на октомври. Хотелиерите хвалят, че още от в този момент хората са почнали да питат даже за Великден.

ЧЕПЕЛАРЕ

От локалното съдружие на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе акцентират, че са насочени главно към българските туристи.

Съби Маданков - ръководител на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите: Всеки един обект към този момент си има самостоятелна оферта. Туристите могат да намерят кревати от 20 лв. до 50 лв. със закуска.
Основен плюс на Чепеларе е опцията за отмора в съвсем домашна конюнктура, съчетана с карането на ски на пистата Мечи чал.
Славка Чакърова - кмет на Чепеларе: Която в действителност е неповторима по степен на компликация, дължина и несъмнено и туристическата писта, която е с дължина над пет километра и доставя голямо наслаждение на начинаещите скиори.
Домакините оферират на туристите и други атракции.
Съби Маданков: Предлагаме и такива разходки със снегоходки, разходки и преходи вършим и с тези колелета, които са зимните.
За Коледа община Чепеларе ще изненада туристите с концерт на самодейните сформира. А за Нова година всеки хотелиер към този момент приготвя специфична стратегия и вкусно меню за гостите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР